:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. április 5. 16:16

Videokonferencia-funkcióval egészül ki a Cisco IP-telefonja

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems új IP-kommunikációs termékeket mutatott be. Az új, díjnyertes IP-alapú alközponti rendszer, a Cisco CallManager 4.0 lehetővé teszi a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0 megoldás alkalmazását, amellyel a felhasználók videokapcsolattal egészíthetik ki telefonbeszélgetéseiket.

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems új IP-kommunikációs termékeket mutatott be. Az új, díjnyertes IP-alapú alközponti rendszer, a Cisco CallManager 4.0 lehetővé teszi a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0 megoldás alkalmazását, amellyel a felhasználók videokapcsolattal egészíthetik ki telefonbeszélgetéseiket.

Szintén most mutatkozott be a Cisco MeetingPlace szerver, amelynek segítségével IP-telefonon, hagyományos telefonkészüléken vagy számítógépen keresztül vehetnek részt és szervezhetnek a felhasználók hang- video- és webkonferenciákat. Az új megoldások a hatékonyabb kommunikáció mellett fokozott biztonságot nyújtanak a vállalatok számára.

A Cisco IP-kommunikációs megoldásai egyetlen egységes, IP-alapú hálózaton keresztül biztosítják a hang-, adat- és videotovábbítást. Az IP-telefónia esetében a telefonhívások a vállalati vagy intézményi adathálózaton kerülnek továbbításra, így nem szükséges két hálózatot működtetni, karbantartani, és az üzemeltetési költségek is csak egyszer jelentkeznek. Az IP-telefónia bevezetésével növelhető a munkatársak mobilitása, és ha a vállalat vagy intézmény több telephellyel rendelkezik, nem csak a hálózat adminisztrációja válik egyszerűbbé, de a telephelyek közötti hívások is ingyenessé válnak.

A Cisco Systems most bemutatkozó legújabb IP-kommunikációs termékei és megoldásai az egységes hang-, video- és adathálózatokat kihasználva már videokapcsolat létrejöttét is lehetővé teszik. A Cisco IP-alapú alközponti rendszere, a Cisco CallManager 4.0 része lett egy új irodai hatékonyságnövelő megoldás: a Cisco Video Telephony (VT) Advantage 1.0, amelynek segítségével a felhasználók rendkívül egyszerűen létesíthetnek videokapcsolatot a megszokott hívástartási és átadási, valamint konferenciahívási funkciók mellett.

A Cisco VT Advantage számos új és már meglévő irodai, illetve előadótermi videokonferencia-rendszerrel működik együtt. A megoldás része egy Cisco IP-telefon és egy személyi számítógép, amelyek együttesen biztosítják a videokommunikációt. A PC-t a videotelefon funkció használatára a Cisco VT Advantage alkalmazásszoftverhez társított Cisco USB-kamera teszi alkalmassá.

Más alkalmazások számára az ilyen videohívásokat a Cisco VT Advantage segítségével a TANDBERG új személyi és konferenciatermi videorendszerein keresztül lehet felépíteni, amelyeket speciálisan a Cisco CallManager 4.0-s verziójával való együttes használatra fejlesztettek tovább. A Cisco CallManager 4.0 más Cisco AVVID-parterekkel (Architecture for Voice, Video and Integrated Data) és azok H.323 videovégpontjaival is integrálhatók, ami lehetővé teszi, hogy a vevők továbbra is a már meglévő videokommunikációs berendezéseiket használhassák.

Szintén most mutatkozott be a Cisco új MeetingPlace 8106 terméke, amely az IP alapú hang-, video- és webkonferenciák lebonyolításához nyújt segítséget. A Cisco MeetingPlace felhasználói IP-telefonjaikon, hagyományos telefonkészülékeiken vagy számítógépükön keresztül szervezhetnek és vehetnek részt hang- video- és webkonferenciákon. A Cisco IP-telefonok tulajdonosai a készülékük kijelzőjén megjelenő menügombok segítéségével megtekinthetik a konferenciák időrendjét, telefonos konferenciát szervezhetnek, vagy videokonferencián vehetnek részt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.