:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. december 4. 16:15

Meghosszabbított szoftverbevallási kampány

2004 január 15-ig hosszabbította meg szoftverbevallási kampányát a BSA. Az eredetileg november végéig meghirdetett akció meghosszabbításról a felhasználók kérése alapján döntöttek -- hangzott el a BSA mai sajtótájékoztatóján. A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és nyilvántartás - mint üzleti folyamat - fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal

[HWSW] 2004 január 15-ig hosszabbította meg szoftverbevallási kampányát a BSA. Az eredetileg november végéig meghirdetett akció meghosszabbításról a felhasználók kérése alapján döntöttek -- hangzott el a BSA mai sajtótájékoztatóján. A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és –nyilvántartás - mint üzleti folyamat - fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal

A BSA 40 000 címre küldte szét a szoftverbevallás nyomtatványait, és 3000 kitöltött adatlap érkezett vissza. A szövetség minden kitöltött adatlapra kibocsát egy tanúsítványt, ami azt igazolja, hogy az adott vállalkozás elkészítette a 2003. évi bevallást. A cél nem az, hogy visszaküldjék a nyomtatványokat, hanem hogy annak kitöltése kapcsán a vállalkozások feltérképezzék a szoftvereiket, és ha nem mindegyik jogtiszta forrásból származik, akkor legalizálják azokat -- tudtuk meg Ormós Zoltán, a BSA egyik jogászának válaszából. Mint megtudtuk, a beérkezett adatlapokat jövő márciusig megsemmisítik.

A bevallásokkal elsősorban a kis- és középvállalkozásokat kereste meg a BSA. A szoftvernyilvántartást azonban olyan vállalat is elkészítette, mint a Vegyépszer, melynek adatlapja tízezer tételből állt, valamint két önkormányzat is: a Hajdú-Bihar megyei Zsáka és Hajdúszováta polgármesteri hivatala is visszaküldte a bevallást.

Jövőre folytatódik az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért szervezet által elkezdett roadshow. A szabad szoftverek megismertetése érdekében szervezett előadás-sorozat eredetileg válasz volt a BSA tűzszünet kampányára: az első előadást ugyanabban a megyében tartották, amelyikben a szoftverszövetség tűzszünetet hirdetett. Az előadásokon a szabad szoftverek bemutatását, felhasználhatóságuk ismertetését tűzték ki célul az alapítvány önkéntesei.

Bár a tűzszünet kampány egyelőre szünetel a BSA-nál, az FSF.hu előadásai olyannyira népszerűvé váltak, hogy az alapítvány már nem köti szorosan a kampányokhoz a helyszínek kiválasztását. Jövőre várhatóan Nyíregyháza és Debrecen lesz a roadshow következő állomása, bár a januárban tartandó előadást még szervezik, így annak pontos időpontja is később dől el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.