HWSW

Megjelent az EDGE adatátvitelt támogató Nokia 3200 mobiltelefon a Vodafone kínálatában

A Vodafone kínálatában is kapható már a Nokia 3200-as, elsősorban fiatalok számára készült színes mobiltelefonja, mely elsőként támogatja a nagyobb sebességet nyújtó EDGE adatátvitelt is. A Nokia a Sevillában tartott Nokia Totally Board rendezvényen mutatta be 3200-as típusú mobiltelefonját.

A Vodafone kínálatában is kapható már a Nokia 3200-as, elsősorban fiatalok számára készült színes mobiltelefonja, mely elsőként támogatja a nagyobb sebességet nyújtó EDGE adatátvitelt is. A Nokia a Sevillában tartott "Nokia Totally Board" rendezvényen mutatta be 3200-as típusú mobiltelefonját.

A Nokia 3200 színes kijelzőt és beépített kamerát is tartalmaz és természetesen támogatja a multimédiás üzenetek küldését és fogadását. A mobiltelefon érdekessége a teljesen átlátszó elő- és hátlap, amelyek mögé a felhasználók saját maguk által rajzolt vagy kivágott papírképeket tehetnek be és így teljesen egyedivé alakíthatják készülékeiket. A készülék csomagjában három gyári előlap is található, sőt, a készülékbe telepített témák között az előlapokhoz illeszkedőket is találunk.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) Nokia 3200 természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt, valamint az EDGE szabványt is. Amint az ismert, az EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution) mobil kommunikációs technológia a második generációs GSM mobilhálózatok minimális továbbfejlesztésével nyújt 2-2-szoros adatátviteli sebességet, mellyel már harmadik generációs hálózatokon nyújtott szolgáltatásokat is élvezhetnek a mobilelőfizetők.

A Nokia Series 40 szoftverplatformra épülő mobiltelefonban 128 x 128 pixel felbontású színes kijelző található. A Nokia 3200 természetesen alkalmas a J2ME alkalmazások futtatására, emellett beépített FM-rádióval, valamint zseblámpa-funkcióval is felszerelték.

A Vodafone kínálatában [1] kapható Nokia 3200 készülék live! szoftverrel kerül forgalomba. Az új készüléket új előfizetés esetén bruttó 39900 Ft-os áron, három éves hűségnyilatkozat és egy évig "leválthatatlan" Szuper díjcsomag választása esetén csupán bruttó 9990 Ft-os áron már meg lehet vásárolni.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.vodafone.hu/
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/23774/megjelent-az-edge-adatatvitelt-tamogato-nokia-3200-mobiltelefon-a-vodafone-kinalataban.html
Író: Ady Krisztián ()
Dátum: 2003. november 27. 12:40
Rovat: digitális otthon