Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 12. 12:51

Az IBM bejelentette 16 processzoros Itanium 2 szerverét

Az IBM bejelentette második Itanium-alapú szerverét, amely legfeljebb 16 processzort támogat. Az eServer x455 a négyprocesszoros x450 bátyja, ugyanarra az Enterprise X-Architecture (EXA) chipkészletre épül, amelyre a Xeon-alapú eServer x440 és x445 rendszerek.

Az IBM bejelentette második Itanium-alapú szerverét, amely legfeljebb 16 processzort támogat. Az eServer x455 a négyprocesszoros x450 "bátyja", ugyanarra az Enterprise X-Architecture (EXA) chipkészletre épül, amelyre a Xeon-alapú eServer x440 és x445 rendszerek.

A szerver alapkiépítésben tartalmazza az IBM XceL4 Server Accelerator gyorsítótár-technológiát, amely a gyakran használt adatokat a gyorsabb elérés érdekében a processzor közelébe helyezni; a távoli I/O technológiát, melynek segítségével több PCI/PCI-X adaptert lehet elhelyezni a szervertől akár több méterre a gyors összekötő portok révén; memóriatükrözést; üzem közbeni cserét támogató lemezeket; valamint az IBM Director szoftvert, mellyel elsőrangú megbízhatóság és menedzselhetőség valósítható meg.

Az IBM bejelentése szerint az eServer x455 december első hetétől lesz megrendelhető Windows vagy Linux operációs rendszerrel. Az alapkonfiguráció ára 22 ezer dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról