Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 12. 12:51

Az IBM bejelentette 16 processzoros Itanium 2 szerverét

Az IBM bejelentette második Itanium-alapú szerverét, amely legfeljebb 16 processzort támogat. Az eServer x455 a négyprocesszoros x450 bátyja, ugyanarra az Enterprise X-Architecture (EXA) chipkészletre épül, amelyre a Xeon-alapú eServer x440 és x445 rendszerek.

HIRDETÉS

Az IBM bejelentette második Itanium-alapú szerverét, amely legfeljebb 16 processzort támogat. Az eServer x455 a négyprocesszoros x450 "bátyja", ugyanarra az Enterprise X-Architecture (EXA) chipkészletre épül, amelyre a Xeon-alapú eServer x440 és x445 rendszerek.

A szerver alapkiépítésben tartalmazza az IBM XceL4 Server Accelerator gyorsítótár-technológiát, amely a gyakran használt adatokat a gyorsabb elérés érdekében a processzor közelébe helyezni; a távoli I/O technológiát, melynek segítségével több PCI/PCI-X adaptert lehet elhelyezni a szervertől akár több méterre a gyors összekötő portok révén; memóriatükrözést; üzem közbeni cserét támogató lemezeket; valamint az IBM Director szoftvert, mellyel elsőrangú megbízhatóság és menedzselhetőség valósítható meg.

Az IBM bejelentése szerint az eServer x455 december első hetétől lesz megrendelhető Windows vagy Linux operációs rendszerrel. Az alapkonfiguráció ára 22 ezer dollár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 14:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.