Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 05. 10:47:20

Egymillió pont feletti rekorderedményt ért el a TPC-C tesztben a HP Integrity Superdome

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A 8,4 millió dollárba kerülő tesztrendszer 64 darab 1,5 GHz-es Itanium 2 processzort és 1 Tbyte memóriát tartalmazott, a gépen HP-UX operációs rendszer és Oracle 10g adatbáziskezelő futott, a konfiguráció 1 008 144 tpmC pontot ért el. A nem fürtözött rendszerek kategóriájában az előző rekordot is a HP tartotta 824 164 ponttal. Abban a rendszerben kevesebb memória kapott helyet és az adattároló eszközök konfigurációja is más volt.

A Madison magos Itanium 2 processzor májusi megjelenése óta a HP és az IBM fej-fej melletti harcot vívtak a legnagyobb TPC-C eredmény elérése érdekében. Jelenleg úgy tűnik, hogy ebből a HP került ki győztesen, hiszen Integrity Superdome szerverei foglalják el a lista első három helyét. Az IBM által publikált legjobb eredmény 768 839 tpmC pont, ezt egy eServer p690 rendszer érte el AIX operációs rendszerrel és Oracle 10g adatbáziskezelővel.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 19:57

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.