Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 5. 10:47

Egymillió pont feletti rekorderedményt ért el a TPC-C tesztben a HP Integrity Superdome

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A Hewlett-Packard Integrity Superdome szervere 1 millió pont feletti eredményt ért el az online tranzakció-feldolgozási sebességet vizsgáló TPC-C tesztben.

A 8,4 millió dollárba kerülő tesztrendszer 64 darab 1,5 GHz-es Itanium 2 processzort és 1 Tbyte memóriát tartalmazott, a gépen HP-UX operációs rendszer és Oracle 10g adatbáziskezelő futott, a konfiguráció 1 008 144 tpmC pontot ért el. A nem fürtözött rendszerek kategóriájában az előző rekordot is a HP tartotta 824 164 ponttal. Abban a rendszerben kevesebb memória kapott helyet és az adattároló eszközök konfigurációja is más volt.

A Madison magos Itanium 2 processzor májusi megjelenése óta a HP és az IBM fej-fej melletti harcot vívtak a legnagyobb TPC-C eredmény elérése érdekében. Jelenleg úgy tűnik, hogy ebből a HP került ki győztesen, hiszen Integrity Superdome szerverei foglalják el a lista első három helyét. Az IBM által publikált legjobb eredmény 768 839 tpmC pont, ezt egy eServer p690 rendszer érte el AIX operációs rendszerrel és Oracle 10g adatbáziskezelővel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.