:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. november 3. 10:13

Látványosan fellendült a félvezetőpiac szeptemberben

Szeptemberben 6,5 százalékkal nőtt a globális félvezetőpiac -- jelentette be a Semiconductor Industry Association (SIA). Az ipar történetében 1990 óta ez a legnagyobb mértékű szekvenciális növekedés.

Szeptemberben 6,5 százalékkal nőtt a globális félvezetőpiac -- jelentette be a Semiconductor Industry Association (SIA). Az ipar történetében 1990 óta ez a legnagyobb mértékű szekvenciális növekedés.

A SIA bejelentette, hogy a szeptemberi globális félvezetőforgalom 14,4 milliárd dollárt tett ki, ami 6,5 százalékkal magasabb az augusztusi szintnél és 17 százalékkal múlja felül a tavaly szeptemberi adatot. A harmadik negyedévben a félvezetők globális forgalma 43,3 milliárd dollárra rúgott, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 13,7 százalékos emelkedést jelent.

A harmadik negyedéves fellendülést elsősorban a PC-k mozgatták, a mikroprocesszorok eladásai 23,9 százalékkal, a DRAM-forgalom pedig 33,2 százalékkal emelkedett. A flash memóriák piaca 27,2 százalékkal nőtt, a digitális jelfeldolgozó processzorok forgalma 20,3 százalékkal emelkedett, ez elsősorban a mobiltelefon-eladások növekedésének köszönhető.

A harmadik negyedév során az ázsiai félvezetőpiac 19,1 százalékkal emelkedett, az európai régióban az eladások 12 százalékkal nőttek, Japánban az emelkedés 11 százalékot tett ki, az amerikai félvezető-forgalom pedig 8,6 százalékkal nőtt. A SIA úgy véli, hogy az idei évben a globális félvezetőpiac kétszámejegyű százalékkal nő, a következő évben pedig még erőteljesebben bővül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.