:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 17. 11:09

Látványosan növekedő eredményekről számolt be az eBay

Az eBay csütörtökön tette közzé harmadik negyedéves eredményeit, az internetes aukciós portált üzemeltető cég látványosan emelkedő bevételről és nyereségről számolt be.

Az eBay csütörtökön tette közzé harmadik negyedéves eredményeit, az internetes aukciós portált üzemeltető cég látványosan emelkedő bevételről és nyereségről számolt be.

A vállalat 84 százalékkal 530,9 millió dollárra növelte forgalmát, a nyereség 69 százalékkal 103,3 millió dollárra, azaz részvényenként 16 centre emelkedett. Az egyszeri tételek nélkül számított eredmény részvényenként 18 cent volt, ami megfelelt az elemzők várakozásainak. A portálon értékesített árucikkek értéke 53 százalékkal 5,8 milliárd dollárra nőtt, ami rekord a vállalat történetében.

A vállalat vezetői szerint a kiváló eredmények mögött elsősorban az angliai, német és dél-koreai részleg vártnál kedvezőbb eredménye, illetve a tavaly felvásárolt PayPal folyamatos jó teljesítménye áll. Rajiv Dutta pénzügyi igazgató bejelentette, hogy a 2,6 milliárd dolláros készpénzállományt a jövőben részben felvásárlásokra fordítja a cég.

A negyedik negyedévre az eBay 590 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 21 cent profitot vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.