Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 26. 11:15

Az IBM azonnali üzenetkezelést épít be a Lotus Notes és Domino legújabb verziójába

[Mmd] Az IBM bejelentette az IBM Lotus Notes és Domino 6.5-ös verzióját, az

[Mmd] Az IBM bejelentette az IBM Lotus Notes és Domino 6.5-ös verzióját, az iparág egyik vezető üzenetkezelési és együttműködési platformját. A legújabb verzió integrálja az azonnali üzenetkezelést illetve web- konferencia lehetőséget biztosító IBM Lotus Instant Messaging és Web Conferencing funkciót, az on-line jelenlét-érzékelés képességével együtt. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók az azonnali üzenetkezelést (IM) közvetlenül bejövő postafiókjukból, vagy egy együttműködő alkalmazásból használják.

Az IBM azzal a szándékkal látta el IM-képességekkel a Lotus Notes és Domino új verzióját, hogy segítse a végfelhasználókat az egyre nagyobb mennyiségű elektronikus információ és a felfokozott üzleti tempó kezelésében. Egy élvonalbeli üzenetkezelési és együttműködési platform és egy ugyancsak iparágvezető nagyvállalati IM-megoldás egyesítésével olyan együttműködési megoldást hozott létre, amely hozzájárul az alkalmazottak hatékonyságának fenntartásához és hozzásegíti a vállalatokat ahhoz, hogy gyorsabban reagáljanak ügyfeleik igényeire és a piaci lehetőségekre.

Az újonnan beépített együttműködési funkciókon túl, az IBM fokozottan támogatja a nyílt szabványokat, mint az üzenetkezelési és együttműködési technológiához kapcsolódó költségek mérséklésének egyik módját. A kiterjesztett Linux-támogatás keretében a Domino Web Access illetve a Domino a már linuxos IBM eServer zSeries rendszereken is fut, ami további rugalmasságot biztosít a Lotus Notes és Domino ügyfelei számára és hozzájárul a teljes birtoklási költség csökkentéséhez.

A Lotus Notes 6.5 az első olyan Lotus Notes verzió, amely már az IBM új Lotus Workplace stratégiájának jegyében született -- és amelynek lényege: emberek és üzleti folyamatok integrálása. A Lotus Notes 6.5 felületén egyetlen belépési pontból érhetők el az együttműködést szolgáló különböző alkalmazások és képességek. A felhasználók közvetlenül a Lotus Notes 6.5 kliensből férhetnek hozzá az üzenetkezeléshez, az azonnali üzenetkezeléshez, a keresőrendszerhez, a naptárhoz illetve határidőnaplóhoz, továbbá más alkalmazásokhoz és képességhez is, tehát nem kell egy másik alkalmazást elindítaniuk.

A Lotus Domino 6.5 jelenleg a következő platformokhoz áll rendelkezésre:  Microsoft Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows 2003 Server, Windows 2003 Advanced Server; IBM iSeries (korábban AS/400), V5R1 vagy újabb; IBM zSeries (korábban S/390), z/OS V1R2 vagy újabb; IBM AIX Version 4.3.3x,5.1 és 5.2; Sun Solaris 8 és Solaris 9; valamint Linux (Intel), RedHat Advanced Server 2.1 (egyprocesszoros), UnitedLinux 1.0 SP2; Linux for zSeries - UnitedLinux 1.0 SP2.

A Lotus Notes 6.5 által támogatott platformok: Microsoft Windows XP, Professional Edition; Microsoft Windows 2000, Professional Edition with SP3; Windows NT 4.0 (csak Intel Pentium) SP6a-val; Windows 98, Windows 95 (Second Edition installer minimum); Macintosh OS X (10.1 és 10.2).

A Lotus Domino Web Access 6.5 által támogatott platformok: Windows XP illetve Windows XP Professional; Windows 2000 illetve Windows 2000 Professional; Windows 98; Windows 95; Windows NT, Version 4.0; Red Hat Linux, Version 7.2 or 8.0; SuSE Linux, Version 8.0 (United Linux, Version 1.0). A Domino Web Access 6.5 által támogatott böngészők között szerepel a Microsoft Internet Explorer Version 5.5 és 6.0; a Mozilla, Version 1.3.1 (csak Linux kliens).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról