Szerző: Ady Krisztián

2003. szeptember 10. 21:16

Japánban már kapható a 3200+-os jelölésű Athlon 64 processzor

[Clubic.com] A jelek szerint helyesek lehettek a DigiTimes korábbi értesülései: a Watch-Impress legfrissebb hírei szerint Japánban már kaphatók az Athlon 64 processzor első kereskedelemben megvásárolható, nem-FX példányai -- egy processzorhűtővel és egy MSI K8T800 alaplappal egybecsomagolva. Az első megvásárolható szetteket a SuperCOM disztribútor dobta piacra, nem kevesebb, mint 75 800 japán jenes, azaz körülbelül 148 000 Ft-os áron.

[Clubic.com] A jelek szerint helyesek lehettek a DigiTimes korábbi értesülései: a Watch-Impress legfrissebb hírei szerint Japánban már kaphatók az Athlon 64 processzor első kereskedelemben megvásárolható, "nem-FX" példányai -- egy processzorhűtővel és egy MSI K8T800 alaplappal egybecsomagolva. Az első megvásárolható szetteket a SuperCOM disztribútor dobta piacra, nem kevesebb, mint 75 800 japán jenes, azaz körülbelül 148 000 Ft-os áron.

A DigiTimes korábbi információi szerint a gyártók közvetlenül az AMD-től vásárolják a processzorokat, és alaplapjaikkal egy csomagban értékesítik azokat. Az adott esetben kérdéses, hogy az MSI, azaz alaplap gyártója, avagy a disztribútor állította össze a boltok polcaira kerülő csomagot.

A szeptember 23-i premier napján két változatban jelenik meg az Athlon 64. A 940 tűs foglalatba illeszkedő modell, amely kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkezik, állítólag Athlon 64 FX néven kerül forgalomba. Modellszámozása pedig az Opteron processzoroknál bevezetetthez hasonlóan nem a rivális lapkák teljesítményéhez viszonyít, csupán a típuson belüli különbségeket jelzi. Így a 2 GHz-es változat teljes neve például Athlon 64 FX-51, a 2,2 GHz-es változaté Athlon 64 FX-53 lenne, és így tovább.

Az Athlon 64 nevet a 754 tűs foglalatba illeszkedő, egycsatornás memóriavezérlővel rendelkező változatoknak tartja fenn a gyártó. Ezek az Athlon XP processzoroknál megismert modellszámozással kerülnek forgalomba: a 2 GHz-es változat a korábban vártnál konzervatívabb Athlon 64 3200+ jelölést kapja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról