Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 10. 16:34

A BrainShare Europe rendezvényen a Novell számos újdoságot mutatott be

A Novell az évente megrendezett BrainShare Europe

[HWSW] A Novell az évente megrendezett BrainShare Europe konferencia keretében új megoldások sorát mutatta be, melyek segítségével az ügyfelek és partnerek kihasználhatják a nyílt platformokra épülő számítástechnika előnyeit, új módszereket kínálva a szervezetek számára az üzleti folyamatok többplatformos, így például Linux környezetben történő felépítéséhez, bevezetéséhez, biztonságossá tételéhez és kezeléséhez.

A Linux iránti elkötelezettségét megerősítve a Novell elérhetővé tette bétatesztelésre a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatáscsomagot, egy fájl-, nyomtató-, üzenetkezelő-, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat tartalmazó integrált csomagot, mely a Linux platformra készült. A Novell bejelentette a Novell Nterprise Branch Office 2 béta verziójának elérhetőségét is, mely egy több platformmal is kompatibilis szoftvereszköz a telephelyek és fiókirodák teljes körű hálózati szolgáltatásokkal történő biztonságos és olcsó, helyi informatikus csapat nélküli ellátásához.

A Novell új megoldásokat jelentetett meg a biztonságos webes szolgáltatások területén is, kezdve a Novell exteNd 5 teljes J2EE fejlesztő- és futtatórendszer hamarosan megjelenő béta verziójával, mely a meglévő üzleti folyamatokat gyorsan és biztonságosan változtatja webes szolgáltatásokká. A Novell SecureLogin 3.5, egy frissített személyazonosság-kezelési megoldás, mely az egypontos bejelentkezés megvalósítását teszi lehetővé több platformon és a weben, így az ügyfelek számára új lehetőségeket kínál a biztonság növelésére és a szerteágazó hálózatok kezelésére.

A Novell körvonalazta azt a döntését is, hogy független hardver- és szoftverfejlesztő partnerei is részt vehetnek a PartnerNet programban, akik így kapcsolódhatnak a Novell értékesítő, integrátor és képzési partnereiből álló rendszerhez, és hatékonyabban támogathatják a Novell széles körű partnerrendszerét. A platformok és fejlesztő környezetek szabvány alapú megközelítése, és a Novell erős jelenléte a nyílt forráskód közösségben a Ximian nemrégiben történt felvásárlásával egyre vonzóbbá teszi a céget a fejlesztők számára.

"A Novell nemrég szerepelt a hírekben új Linux stratégiája és a Ximian felvásárlása kapcsán. Ezek fontos lépések voltak azon törekvésünk megvalósításában, melynek célja üzleti megoldások biztosítása a piac összes vezető platformjára. A mai bejelentések az bizonyítják, hogy mérnökeink keményen dolgoztak azért, hogy az elkötelezettség valósággá váljon" -- monda Jack Messman, a Novell elnöke. "A most bejelentett megoldások mindegyike új választási lehetőséget jelent ügyfeleink számára tevékenységük hatékonyabbá tételéhez, a Web kihasználásához és környezetük biztonságossá tételéhez. Egyetlen más gyártó sem támogatja annyira a többplatformos környezeteket, mint a Novell. Mi nem csak beszélünk róla, hanem szállítjuk."

A tizenharmadik alkalommal megrendezett BrainShare Europe esemény mintegy 1200 résztvevőt vonz a Novell legnagyobb vásárlói és partnerei köréből, Európa, Közel-kelet és Afrika területéről. Az egy hetes rendezvény a Novell és partnerei megoldásai köré épülő műszaki és üzleti szekciókból áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról