Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Tovább bővül az IBM szakmai programja a magyar oktatás részére

Bodnár Ádám, 2003. szeptember 09. 13:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Újabb fordulóhoz érkezett az IBM Magyarországi Kft. oktatási programja. A Database Management (DM) programban Magyarországon 12 felsőoktatási intézmény részvételével 30 oktató IBM DB2 vizsga-előkészítő tanfolyamon vesz részt szeptember első hetében az ELTE rendezésében. A tanfolyam utolsó napján a tanfolyam résztvevői ingyenes internetes vizsgát tesznek megszerzett

hirdetés
Újabb fordulóhoz érkezett az IBM Magyarországi Kft. oktatási programja. A Database Management (DM) programban Magyarországon 12 felsőoktatási intézmény részvételével 30 oktató IBM DB2 vizsga-előkészítő tanfolyamon vesz részt szeptember első hetében az ELTE rendezésében. A tanfolyam utolsó napján a tanfolyam résztvevői ingyenes internetes vizsgát tesznek megszerzett tudásukról a IBM DB2 alapismeretek és az IBM DB2 Adatbázis Adminisztrátor témakörökből.

Az IBM DM programja keretében további szakmai továbbképzés indul az oktatás részére.  Ennek a kezdeményezésnek az újdonsága abban rejlik, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően nemcsak a felsőoktatás dolgozói és tanulói vehetnek részt a programban, hanem bármilyen oktatási intézmény tanárai és diákjai is. A most szeptemberben induló tanfolyamok IBM DB2 "diákjai" különböző felsőoktatási intézmények tanárai, diákjai. Amennyiben sikeresen vizsgáznak az IBM DB2-es tanfolyamon, ők is lehetnek a következő DB2 vizsgára felkészítő tanfolyamok oktatói.

Azok a tanfolyami oktatók pedig, akik sikeresen felkészítettek ezen a területen tevékenykedő 20 főt, további ingyenes oktatáson vehetnek részt. Az ingyenes oktatási kurzus akkor indul el, ha legalább 15 ilyen személy létezik. További 20-20 személy sikeres vizsgája után további ingyenes tanfolyamok lesznek elérhetők. Az oktatás témaköre kezdetben elsősorban az adatbázis területet érinti, amely hamarosan kiegészül az IBM WebSphere, majd később az összes többi IBM szoftver és hardver termékkel.

A jelenleg angol nyelvű, interneten keresztül történő vizsga az oktatás területén tevékenykedők részére ingyenes a 2003/2004-es tanévben, és az ország területén bárhol kérhető. 2006-tól az a felsőoktatási intézmény kapja a DM program szakmai vezetésének jogát az ELTE után, amelynek a dolgozói, tanulói elsősorban a legtöbb IBM vizsgát gyűjtötték össze.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.