:

Szerző: Ady Krisztián

2003. szeptember 4. 13:47

Négy változatban kerül piacra a Half-Life 2 az Egyesült Államokban

A Clubic.com francia hírportál információi szerint 4 változatban kerül piacra az Egyesült Államokban a Half-Life sokak által várt folytatása, a Half Life 2 akciójáték. A Half-Life 2 alap változatában nem lesz multiplayer, többjátékos funkció, viszont ez a verzió kerül majd a legkevesebbe.

A Clubic.com francia hírportál információi szerint 4 változatban kerül piacra az Egyesült Államokban a Half-Life sokak által várt folytatása, a Half Life 2 akciójáték. A Half-Life 2 alap változatában nem lesz multiplayer, többjátékos funkció, viszont ez a verzió kerül majd a legkevesebbe.

Az alap változat egy újabb, csekély összegért "felfejleszthető" a második változat, az alapból is többjátékos funkciókat tartalmazó, interneten keresztül is játszható verzió szintjére. A második csomag csak a kijelölt üzletekben és a Valve Steam online rendszerén keresztül lesz hozzáférhető.

A harmadik, limitált példányszámú dobozt a fanatikusok, gyűjtők számára készíti el a Valve. A többjátékos, normál Half-Life 2 változat mellett különböző ajándékokat, Half-Life 2-vel kapcsolatos tárgyakat is találhatnak a vásárlók a dobozokban.

A negyedik változatot csak online, a weben keresztül lehet elérni: 10 dolláros havidíj ellenében nem csak a Half-Life 2-höz, hanem a jövőben megjelenő, teljesen automatikusan települő frissítésekhez is hozzá lehet férni a Steam szolgáltatásai mellett. A online vásárlóknak a játék dobozát és kézikönyvét postán küldi el a Valve. A játék jelenleg ismert megjelenési időpontja 2003 negyedik negyedéve, az ünnepek környéke.

A Half-Life 2 egy saját fejlesztésű grafikus motort használ, mely a Source nevet viseli. A speciális engine-nek köszönhetően a grafika sokak szerint a Doom 3-ra hasonlít leginkább, azonban egy sokkal szerényebb géppel (P3-700 Mhz, DirectX 6 kompatibilis videókártya) is megelégszik. A fejlesztők szerint a maximális részletességhez minimum 2 GHz-es processzorra és GeForce 4-es videokártyára lesz szükségünk.

A játék története egy kelet-európai városban játszódik, röviddel az előző epizód történései után. A Földet ismét megtámadják az idegen lények, és nekünk a már jól ismert Gordon Freeman szerepében kell elhárítanunk a veszélyt. Hősünk ezúttal már nem kutatóként lesz jelen a helyszínen, hanem egy titkos kormányzati ügynökségnek dolgozik. A 12 részre osztott történet a fejlesztők szerint 40 órányi játékidőt jelent majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.