:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 3. 10:04

Átadták az econet önkormányzati portálrendszerének első részét

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) átvette és ki is fizette az önkormányzati-portál rendszer weboldalainak első csomagját, mely az econet.hu által a rendszerben fejlesztendő közel 150 önkormányzati portál csaknem felét érinti.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) átvette és ki is fizette az önkormányzati-portál rendszer weboldalainak első csomagját, mely az econet.hu által a rendszerben fejlesztendő közel 150 önkormányzati portál csaknem felét érinti.

A korábban – különböző állami szervek vizsgálatai miatt - több hónapos késedelmet szenvedett projekt jelentősen felgyorsulhat, és az econet.hu reményei szerint október elejére gyakorlatilag teljes egészében lezárulhat a legnagyobb hazai önkormányzati internetes portál-hálózat kiépítése és átadása.

A teljes portálrendszer – melynek központi tartalom-management és koordinációs alkalmazásait is az econet.hu fejlesztette és üzemelteti – több mint 400 önkormányzati portált tartalmaz, így - mint az egyetlen, a hazai önkormányzatok több mint 10 százalékát lefedő egységes technológiájú rendszer -, alkalmas arra, hogy a teljes magyarországi önkormányzati internetes portálrendszer kiindulópontja legyen.

Az econet.hu portálrendszerének már átadott weboldalai között található például Paks, Budapest XVI. kerülete, Gyomaendrőd, Kapuvár vagy Szarvas honlapja is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.