:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 1. 11:39

Gépfigyelő és túlhajtó szoftver az Inteltől

Az Intel weboldalán már látható a Desktop Control Center alkalmazás előzetes nézete. A Desktop Control Center (DCC) nem más, mint egy gépfigyelő és túlhajtó szoftver, amelyet a vállalat a barkácsoló kedvű otthoni felhasználóknak szánt alaplapjaihoz mellékel majd.

Az Intel weboldalán már látható a "Desktop Control Center" alkalmazás előzetes nézete. A Desktop Control Center (DCC) nem más, mint egy gépfigyelő és túlhajtó szoftver, amelyet a vállalat a barkácsoló kedvű otthoni felhasználóknak szánt alaplapjaihoz mellékel majd.

A Desktop Control Center segítségével -- a weboldal tanúsága szerint -- a felhasználók többek átállíthatják a memóriák időzítését, a chipkészlet beállításait, a front side busz és a memória órajelét. A DCC lehetőséget biztosít többfajta felhasználói és felhasználási profil tárolására és előhívására. A rendszer finomhangolása után ellenőrizni lehet a stabilitást és le is lehet mérni az esetleges teljesítménynövekedést.

Az Intel Developer Forum rendezvényekkel párhuzamosan szervezett kiállításokon már láthatóak voltak olyan Intel alaplapok, amelyeket a vállalat kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt, azonban a piacon egyelőre nem kapható ilyen termék. A Desktop Control Centert bemutató weboldal valószínű arra utal, hogy hamarosan -- talán pont az őszi IDF-en -- a boltokba kerülnek ezek az alaplapok.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.