Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mini barebone alaplap merevlemeznél alig nagyobb számítógépek számára

Ady Krisztián, 2003. augusztus 27. 17:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Digit-Life] A miniatűr számítógépekhez speciális alaplapot fejlesztő Kontron bemutatta legújabb fejlesztésű, JRex termékvonalba tartozó mini barebone alaplapját. Az Intel 855GM chipkészletre épített, Pentium M processzorokat fogadó alaplap méretei egészen megdöbbentőek, csupán 102 x 147 mm-es doboz szükséges a rendszer tárolásához.

[Digit-Life] A miniatűr számítógépekhez speciális alaplapot fejlesztő Kontron bemutatta legújabb fejlesztésű, JRex termékvonalba tartozó mini barebone alaplapját. Az Intel 855GM chipkészletre épített, Pentium M processzorokat fogadó alaplap méretei egészen megdöbbentőek, csupán 102 x 147 mm-es doboz szükséges a "rendszer" tárolásához.

Az alaplap alig nagyobb kiterjedésű egy 3,5"-os merevlemeznél, mégis 400 Mhz-es FSB-t és 1,1-1,6 GHz-es Pentium M processzorokat támogat. A mini rendszer akár 2 GB-nyi DDR266 ECC memóriát is fogadhat. A megjelenítésért az integrált Intel Extreme Graphics 2 vezérlő felel, mely akár 32 MB-os szeletet is szakíthat magának a rendszermemóriából.

A mini barebone alaplapon 10/100 MBit/s-os Fast Ethernet vezérlő is található és az első generációs EPIA alaplapokkal szemben ezen az alaplapon floppycsatlakozó, FDD-vezérlő is bővíti a lehetőségeket. A külső perifériákat a 2 db USB 2.0 port fogadhatja.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.