Szerző: roberto

2003. augusztus 22. 10:53

Újabb linuxos ajánlat a WalMart.com kínálatában

[CNET, NeTraverse] A texasi székhelyű NeTraverse Inc. szerdán jelentette be, hogy

[CNET, NeTraverse] A texasi székhelyű NeTraverse Inc. szerdán jelentette be, hogy Win4Lin nevű terméke kapható lesz az Egyesült Államok legnagyobb kiskereskedelmi hálózatának online üzletében, a WalMart.com-on. A WalMart.com kínálatában nem a Win4Lin 5.0 az első Linux termék, ugyanitt megvásárolhatók olyan kisebb Linux-disztribúciók is, mint a Lycoris Desktop/LX nevű asztali rendszerének dobozos változata, vagy a legolcsóbb Microtel gyártmányú PC-kre előre telepített LindowsOS rendszer.

A NeTraverse Win4Lin egy olyan szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a megszokott windowsos alkalmazások futtatását Linux rendszereken. A könnyen telepíthető és kezelhető szoftver a Lindows és a Lycoris disztribúciókon kívül támogatja a Red Hat, a SuSE és a Mandrake Linuxokat is, Windows-kompatibilitása pedig a Windows 9x termékvonalra terjed ki (95, 98, ME).

Elemzők szerint a Win4Lin-hez hasonló termékek megjelenése az olyan jelentős siteokon, mint amilyen a WalMart.com, fontos lehetőséggé válhat a Linux számára, ám az IDC elemzője, Al Gillen rámutatott arra is, hogy az ilyen üzletek nem feltétlenül serkentik a nyílt forráskódú szoftver végfelhasználók általi gyors elfogadását.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 04:05

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.