Szerző: roberto

2003. augusztus 19. 19:12

Megjelent az OpenOffice 1.1 harmadik kiadásra jelölt verziója

[OpenOffice.org, office.fsf.hu] A napokban megjelent az OpenOffice nyílt forrású

[OpenOffice.org, office.fsf.hu] A napokban megjelent az OpenOffice nyílt forrású irodai programcsomag 1.1-es verziójának harmadik kiadásra jelölt változata (1.1RC3). Bár a fejlesztők korábban augusztus második hétvégéjére ígérték a végleges 1.1-es változatot, az 1.1RC2 apróbb hibái szükségessé tették egy újabb kiadásra jelölt változat megjelenését. A Microsoft Office csomaggal nagymértékben kompatibilis OpenOffice készülő változata olyan újdonságokat tartalmaz, mint a linuxos dokumentációk hagyományosnak számító SGML/DocBook formátumának, továbbá az XHTML-nek, az XML-nek, valamint a Macromedia Flash formátumának a támogatása. Új kényelmi funkció a Fájl menüből elérhető PDF nyomtatás, amire azonban az OOo 1.0.x-es verziók is képesek a nyomtatóbeállítások megváltoztatása után. Az 1.1-es ág legnagyobb újdonsága minden bizonnyal a sokak által hiányolt makrórögzítő funkció lesz, amely rengeteget segít az egyszerűbb makrók megírásában.

A szokás szerint Windowsra, Linuxra és Solarisra lefordított futtatható állományokat tartalmazó csomagok az www.openoffice.org-ról tölthetőek le, az érdeklődők ugyanitt találják meg a teljes forráskódot is. További hír, hogy jól haladnak az OpenOffice 1.1 honosítási munkálatai, és a feladatot koordináló FSF.hu Alapítvány közleménye szerint a Gamax Kft-nél már folyik a magyar szöveg lektorálása. Az OpenOffice 1.1-es nemzetközi verziójának elkészülte után egyébként már szeptemberben elindul az OpenOffice 2.0 fejlesztése is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.