:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 12. 11:46

Intel i848P chipkészletes alaplappal jelentkezett az MSI

Az MSI bejelentette az első alaplapját, amely az ősszel debütáló Intel i848P chipkészletre épül. A Neo 848P névre keresztelt termék az ősz folyamán jelenik meg az üzletekben.

Az MSI bejelentette az első alaplapját, amely az ősszel debütáló Intel i848P chipkészletre épül. A "Neo 848P" névre keresztelt termék az ősz folyamán jelenik meg az üzletekben.

Amint arról beszámoltunk, az Intel i848P chipkészlet a költségek alacsonyan tartása miatt csupán egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, egyéb paramétereiben megegyezik az i865P-vel, azaz támogatja az AGP8X eszközöket, a 800 MHz-es rendszerbuszt, a Hyper-Threading tehnológiát, valamint a Serial-ATA eszközöket.

Az ATX kivitelű MSI Neo 848P alaplapon a Socket478 processzorfoglalat mellett 2 DDR DIMM aljzat, valamint 1 AGP8X és 5 PCI bővítőhely található. A Neo 848P integrált 5.1 csatornás audiovezérlővel és Realtek 10/100 Mbps Ethernet-illesztővel is rendelkezik. Az alaplaphoz legfeljebb négy ATA/100 és két Serial-ATA/150 merevlemez csatlakoztatható.

Az első információk szerint a MSI 848P rendkívül jó túlhajtási paraméterekkel rendelkezik, a memória órajelét egészen 500 MHz-ig emelhetik a kísérletező kedvű felhasználók, a front side busz maximális órajele pedig akár 1,4 GHz is lehet. Az alaplap rendelkezik CoreCell chippel is, amely 4 új funkciót biztosít a felhasználók számára. Ezek közül első a rendkívül könnyű és biztonságos túlhajtást biztosító Speedster, másik a ventilátorzajt csökkentő BuzzFree, a harmadik az energiafogyasztást optimalizáló PowerPro, negyedik pedig a rendszer élettartamát meghosszabbító LifePro.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.