:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 8. 12:20

LCD-monitorral is csak 449 dollárba kerül a Lindows.com legújabb asztali számítógépe

A Lindows.com tegnap jelentette be KooBox névre hallgató számítógépét, amely rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet. A konfiguráció 14,1 hüvelyk átlójú lapos kijelzővel együtt is mindössze 449 dollárba kerül.

A Lindows.com tegnap jelentette be "KooBox" névre hallgató számítógépét, amely rendkívül alacsony árával hívja fel magára a figyelmet. A konfiguráció 14,1 hüvelyk átlójú lapos kijelzővel együtt is mindössze 449 dollárba kerül.

A Lindows.com nemrégiben bemutatott egy 169 dolláros számítógépet, azonban a "WebStation" névre keresztelt készülék nem volt teljes értékű PC, ugyanis hiányzott belőle a floppymeghajtó és a merevlemez is. A WebStationt elsősorban internetes munkaállomásnak ajánlotta a Lindows.com, a gép az operációs rendszer CD-ről futtatta.

A KooBox ezzel szemben egy teljes értékű asztali gép, amely 1,2 GHz-es AMD Duron processzort, 256 Mbyte SDRAM-ot, 20 Gbyte-os merevlemezt, 56X sebességű CD-ROM meghajtót, beépített modemet és 10/100 Mbps Ethernet-csatolót is tartalmaz. A számítógéphez 14,1 hüvelykes lapos kijelző is jár, amelynek felbontása 1024x768 pixel. Az árban billentyűzet, egér és egy sztereó hangszórókészlet is benne foglaltatik.

A KooBox előre telepítve tartalmazza a LindowsOS operációs rendszer legújabb, 4.0 verziószámú változatát. "Ez egy teljes rendszer, csak haza kell vinni és be kell dugni. 449 dollárért lényegesen többet nyújtunk, mint a versenytársaink" -- mondta a bejelentés kapcsán Michael Robertson, a Lindows.com elnök-vezérigazgatója.

Bár a Linux egyre nagyobb sikereket ér el a szerverek piacán, az asztali gépek szegmensében egyelőre elhanyagolható a jelenléte, elsősorban azért, mert az új számítógépek szinte mindegyike előre telepített Windows operációs rendszerrel kerül az üzletekbe. A Lindows.com arra törekszik, hogy olcsó, mindenki számára megfizethető alternatívát nyújtson a Windows-zal szemben.

A számítógépből a Lindows.com kínál egy "Deluxe" változatot is. 670 dollárért a vásárló Athlon XP 2000+ processzort, 512 Mbyte memóriát, 60 Gbyte-os merevelemezt, DVD-ROM meghajtót és CD-RW meghajtót is kap. A KooBox gyártója a MicroTron 2000 nevű cég. A számítógépeket egyelőre csak az interneten át lehet megrendelni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.