Szerző: roberto

2003. augusztus 7. 20:15

A Novell hivatalos állásfoglalása szerint a Netware élni fog

A Novell Magyarország a Netware jövőjével, a Netware

A Novell Magyarország a Netware jövőjével, a Netware fejlesztések esetleges leállításával kapcsolatban újabb információkat adott lapunknak. Amint arról korábban beszámoltunk, a Novell vezetői a LinuxWorld konferencián és kiállításon olyan nyilatkozatokat tettek, amelyek szerint lehetséges, hogy felfüggesztik a Novell saját hálózati operációs rendszerének, a NetWare-nek a fejlesztését.

Jekler Rudolf, a Novell Magyarország kommunikációs vezetője azonban arra hívta fel a figyelmünket, hogy a Netware fejlesztések esetleges leállításával kapcsolatos hírek csupán félreértésen alapulnak, ezért az egyesült államokbeli anyacég egy hivatalos állásfoglalást is kiadott a Netware jövőjével kapcsolatban, amelyben Jack Messman, a cég elnök-vezérigazgatója úgy fogalmaz, hogy "a NetWare folyamatos fejlesztésével és támogatásával kapcsolatban a Novell rendszeres és határozott állásfoglalásai ellenére vannak aggodalmak, [... de] nyugodtan felejtsük el ezeket az aggodalmakat".

Messman leszögezi: " a Novell egyáltalán nem tervezi a NetWare fejlesztésének leállítását, csak kiegészítjük azt a Linuxxal. A Novell a felhasználók igényeit figyeli, és a felhasználók választási lehetőséget akarnak. Ahogy már áprilisban és most a LinuxWorld konferencián is bejelentettük, a jövőben elérhetővé tesszük a Novell szolgáltatásait NetWare és Linux kernelen egyaránt. A Novellnek hatalmas NetWare felhasználói tábora van, és a Novell folyamatosan támogatni fogja ezeket a felhasználókat, ahogy mindig is tette. A NetWare 6.5, a NetWare legújabb változata számtalan új funkcióval éppen a jövő héttől lesz elérhető a felhasználók számára. Bejelentettük azt is, hogy már fejlesztés alatt van a NetWare 7, amely mind NetWare, mind Linux kernelen futni fog, és természetesen további információkat is közlünk a fejlesztésről, amikor eljön az ideje. Meggyőződésünk, hogy ez semmiképpen sem lehet a csökkenő elkötelezettségnek a jele. A NetWare nem fog eltűnni. Pont."

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról