:

Szerző: Barna József

2003. július 15. 11:23

Tovább növelte árbevételét a Rambus

A Rambus tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A memóriatechnológiákat fejlesztő vállalat árbevétele az új szerződéseknek köszönhetően tovább nőtt, miközben a magasabb költségek miatt a nyereség csökkent.

A Rambus tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A memóriatechnológiákat fejlesztő vállalat árbevétele az új szerződéseknek köszönhetően tovább nőtt, miközben a magasabb költségek miatt a nyereség csökkent.

A június 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben a Rambus 29,2 millió dolláros árbevételt ért el, ami 23 százalékkal magasabb a tavalyi év bázisidőszakának 23,7 millió dolláros forgalmánál. A nettó nyereség 4,5 millió dollárt, részvényenként 4 centet tett ki, míg egy évvel korábban 5,9 millió dollár, részvényenként 6 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 4 centes profitot jeleztek előre.

A vállalat kiadásai a negyedév során 23,9 millió dollárt tettek ki, közel 50 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt, miközben a szerződésekből származó árbevételek éves szinten 148 százalékkal 3,7 millió dollárra, a licencdíjakból származó bevételek pedig 15 százalékkal 25,5 millió dollárra emelkedtek. A perekkel kapcsolatos költségek a negyedév során 6,4 millió dollárra rúgtak.

Az eredmények bejelentése kapcsán Geoff Tate elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy immár ez az ötödik egymást követő negyedév, amelyben a Rambus növelni tudta árbevételét. "Második negyedév azzal a hírrel ért véget, hogy régi partnerünk, a Samsung licencelte az XDR memóriatechnológiát. A harmadik kezdetén pedig több mint 600 érdeklődő részvételével nyílt meg tokiói fejlesztői fórumunk" -- tette hozzá.

A Rambus tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 1,89 százalékkal 18,90 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárát után 18,22 dolláros értéken cseréltek gazdát. A jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre a vállalat 28-30 millió dollár közötti árbevételt vár.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.