:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 11. 16:38

NVIDIA nForce2 Ultra 400 chipkészletre épül az Albatron legújabb alaplapja

A tajvani Albatron bejelentette KX18D Pro II alaplapját, amely az NVIDIA nForce2 Ultra 400 chipkészletre épül. A terméket a gyártó elsősorban nagyteljesítményű asztali gépekbe ajánlja.

A tajvani Albatron bejelentette KX18D Pro II alaplapját, amely az NVIDIA nForce2 Ultra 400 chipkészletre épül. A terméket a gyártó elsősorban nagyteljesítményű asztali gépekbe ajánlja.

A 400 MHz-es front side buszt, az AGP8X eszközöket és a DDR400 memóriákat hivatalosan támogató nForce2 Ultra 400 a mérések szerint ma a legnagyobb teljesítmény biztosító chipkészlet AMD Athlon XP processzorokhoz. Az ATX kivitelű Albatron KX18D Pro II alaplapon 3 DDR DIMM aljzat, valamint 5 PCI és 1 AGP8X bővítőhely található.

Az MCP-T southbridge chip számos integrált szolgáltatással rendelkezik, ezek között említendő az 5.1 csatornás, Dolby Digital enkóderrel ellátott hangvezérlő, 10/100 Mbps Ethernet-kontroller, FireWire vezérlő, valamint a legfeljebb 6 eszköz kezelésére képes USB2.0 kontroller. Az MCP-T megbirkózik az ATA/133 és SATA/150 merevlemezekkel is.

Az alaplaphoz termszetesen S/PDIF csatlakozó is dukál, amelyen a térhangzás létrehozására is alkalmas hangchip jelét digitális formában vezethetjük akár a házimozi erősítőbe is. Az Albatron KX18D Pro II-t S/PDIF bemenettel is ellátták.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.