:

Szerző: Barna József

2003. június 25. 20:10

Gates a spam elleni harcra buzdít

[CNET] A Microsoft elnöke tegnap a vállalat vezetőinek írt levelében a kéretlen levelek elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Bill Gates komoly kihívásnak tartja a bosszantó jelenséget, amelynek visszaszorítására határozott törvényi szabályozást és széleskörű együttműködést sürget.

[CNET] A Microsoft elnöke tegnap a vállalat vezetőinek írt levelében a kéretlen levelek elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Bill Gates komoly kihívásnak tartja a bosszantó jelenséget, amelynek visszaszorítására határozott törvényi szabályozást és széleskörű együttműködést sürget.

A Microsoft vezetőinek fenntartott, de bárki által olvasható levelezési listára küldött e-mailjében Gates így fogalmazott: "A spam jelentős probléma, amely azzal fenyeget, hogy megsemmisíti az elektronikus levelezés minden pozitív hozadékát." Gates meglátása szerint rendkívül fontos az iparági összefogás az aggasztó jelenség visszaszorítása érdkében.

Levelében a Microsoft-vezető kiemelte azokat a lépéseket, amelyekkel vállalata az utóbbi időben hozzájárult a spam elleni küzdelemhez. A Microsoft legutóbb pereket indított azok ellen a beazonosítható spammerek ellen, akik összesen mintegy kétmilliárd kéretlen levelet küldtek a vállalat levélcímeire, míg korábban spamszűrő alkalmazásokat vezetett be a Hotmail ingyenes levelezőrendszerben. A cég továbbá április végén jelentette be, hogy az America Online-nal és a Yahoo-val együttműködve közösen munkálkodnak a kéretlen reklámlevek elleni hatékony küzdelem előmozdítása érdekében.

Gates arról is beszámolt, hogy a Microsoft szakemberei olyan intelligens spamszűrő alkalmazások kifejlesztésén dolgoznak, amelyek folyamatosan képesek alkalmazkodni a kéretlen levelek újabb és újabb mutációihoz. "Annak eldöntése, hogy pontosan hol kell meghúzni a határt, a felhasználó dolga. Azonban egy okos szűrő képes megtanulni a felhasználók személyes beállításai alapján, hogy miként hozható létre egy egyedi, spamre immunis rendszer" -- fogalmazott.

Gates egyben arra bátorította az iparág szereplőit, hogy a felhasználók érdekvédelmi szervezeteivel és a reklámozókkal együttműködve dolgozzanak ki olyan irányelveket, amelyek segítenek a legitim (reklám)üzenetek és a spam megkülönböztetésében. A vállaltvezető továbbá üdvözölte, hogy az amerikai szövetségi kormány egyre intenzívebb figyelemmel fordult a probléma felé, meglátása szerint ugyanis határozott törvényi szabályozásra is szükség van.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.