:

Szerző: Barna József

2003. június 23. 13:24

Kína kedveli az AMD nyolcadik generációs processzorait

Az Advanced Micro Devices (AMD) ma közleményben jelentette be, hogy a vállalat AMD64 architektúrájú Opteron és Athlon 64 processzorait szakmai díjjal jutalmazta a Kínai Félvezetőipari Társaság (CSIA). A modellek a Sanghajban áprilisban megtartott IC China 2003 kiállításon részesültek a legkiemelkedőbb integrált áramköri innováció díjban a 64 bites processzorok kategóriájában.

Az Advanced Micro Devices (AMD) ma közleményben jelentette be, hogy a vállalat AMD64 architektúrájú Opteron és Athlon 64 processzorait szakmai díjjal jutalmazta a Kínai Félvezetőipari Társaság (CSIA). A modellek a Sanghajban áprilisban megtartott IC China 2003 kiállításon részesültek a "legkiemelkedőbb integrált áramköri innováció" díjban a 64 bites processzorok kategóriájában.

A vállalat közleménye szerint az IC China 2003 a félvezetőgyártó iparág termékeit felvonultató rangos rendezvény, melynek támogatói között az idén megtalálható volt egyebek mellett a pekingi Ipari és Informatikai Minisztérium, valamint a Tudományos és Technológiai Minisztérium is. A kiállításon számos vezető kínai és nemzetközi vállalat vett részt, azonban sem ezek nevét, sem a kategória díjáért versengő további termékek nevét nem hozta nyilvánosságra az AMD.

A bejelentés kapcsán a CSIA elnöke elmondta, hogy az AMD rendkívül sokat tett a mikroprocesszorok fejlődési irányainak kijelölésében. Amint hozzátette: meggyőződése szerint az AMD64 architektúrára épülő processzorok az innováció új hullámát indítják el.

Az AMD új generációs processzorai idén februárban söpörték be az első szakmai elismerést. Akkor a Microprocessor Report című rangos szakmai folyóirat kiadója, az In-Stat/MDR jutalmazta a régóta esedékes, de a jelenlegi tervek szerint csak ősszel piacra kerülő Athlon 64 processzort a tavalyi év legjobb asztali processzora díjjal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.