Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 18. 20:49

Boltokban a BFG GeForce FX 5900 Ultra chipes videokártyája

A kifejezetten számítógépes játékra optimalizált PC-ket gyártó Alienware és a BFG Technologies bejelentették, hogy megvásárolhatóak az Asylum GeForce FX 5900 Ultra videokártyával szerelt Area-51 fantázianevű konfigurációk.

A kifejezetten számítógépes játékra optimalizált PC-ket gyártó Alienware és a BFG Technologies bejelentették, hogy megvásárolhatóak az Asylum GeForce FX 5900 Ultra videokártyával szerelt Area-51 fantázianevű konfigurációk.

A BFG Technologies az első gyártó, amelynek GeForce FX 5900 Ultra chipes videokártyája kereskedelmi forgalomba kerül. A 256 Mbyte DDR SDRAM-mal szerelt kártyán 450 MHz-es videochip és 850 MHz-es memóriachipek kaptak helyet. Az NVIDIA referenciadesign-ra épülő kártya két bővítőhelyet foglal el és VGA-, TV-, valamint DVI-csatlakozóval rendelkezik.

A korábban NV35 néven ismert GeForce FX 5900 a tavaly ősszel bemutatott és idén tavasszal piacra került GeForce FX 5800 továbbfejlesztett változatának tekinthető, azonban a változtatások révén a grafikus processzor teljesítménye jelentősen növekedett. A legfontosabb újítás a 256 bites memóriabusz bevezetése, valamint az olcsóbb, DDR-I szabványú SDRAM chipek alkalmazása.

A teljes DirectX 9.0 gyorsítást kínáló GeForce FX 5900 újdonságai közé tartozik még a "második generációs" és az elődöknél mintegy kétszer gyorsabb pixel shaderekkel ellátott CineFX 2.0 motor, a fények és árnyékok gyorsításáért felelős UltraShadow technológia, illetve a korábbinál fejlettebb anti-aliasinget és anizotropkus szűrést biztosító Intellisample HCT (high resolution compression technology).

Az Asylum GeForce FX 5900 Ultrának otthont adó csúcskategóriás Area-51 konfiguráció i875P chipkészletes Intel alaplapot, 3 GHz-es Pentium 4 processzort, 512 Mbyte DDR400 memóriát, 80 Gbyte-os merevlemezt, 16X DVD-ROM meghajtót és Sound Blaster Audigy 2 hangkártyát tartalmaz. A számítógép billentyűzettel, egérrel és Windows XP Home Edition operációs rendszerrel 2099 dolláros áron kapható.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.