Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 12. 13:29

VI7: VIA chipkészletes ABIT alaplap Pentium 4 processzorokhoz

[The Inquirer] A céghez közeli információforrások szerint az ABIT a harmadik negyedév során mutatja be VIA chipkészletes alaplapját Intel Pentium 4 és Celeron processzorok számára.

[The Inquirer] A céghez közeli információforrások szerint az ABIT a harmadik negyedév során mutatja be VIA chipkészletes alaplapját Intel Pentium 4 és Celeron processzorok számára.

Amint az ismert, a legújabb Intel processzorokat támogató VIA chipkészletek sosem terjedtek el, ugyanis a tajvani cég nem rendelkezett a megfelelő licencjogokkal azok gyártására és forgalmazására. Az Intel ezért perbe fogta a VIA-t, a bizonytalanság pedig távoltartotta az alaplapgyártókat a lapkakészletek alkalmazásától.

A harmadik negyedév során piacra kerülő ABIT VI7 alaplap a VIA PT800 chipkészletre épül, amely a VIA termékei közül elsőként támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat. A PT800 egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik és együttműködik az AGP8X felületű grafikus kátyákkal.

A VT8237 déli hídnak köszönhetően az ABIT VI7 alaplap támogatja a Serial ATA meghajtókat és az USB 2.0 eszközöket, valamint rendelkezik 10/100 Mbps hálózati vezérlővel és FireWire-kontrollerrel is. A szolgáltatásokat 5.1 csatornás hangchip, S/PDIF kimenet és szoftveres RAID teszi teljessé.

Nagy kérdés, hogy a VIA PT800 chipkészletes alaplapok teljesítményben és árban hogyan viszonyulnak az Intel i875/i865 lapkakészletre épülő termékekhez. Az ABIT-tól származó információk szerint a VI7 lényegesen olcsóbb lesz, mint a hasonló kategóriás, Intel chipkészletes ABIT alaplapok.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.