:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 11. 09:40

Érkeznek a videorögzítésre felkészített noteszgépek

A Sony a közeljövőben két új noteszgépet mutat be, amelyek közül az egyik TV-bemenettel is el lesz látva és képes lesz közvetlen videorögzítésére, illetve a műsorok megállítására (time shifting). A Sony Giga Pocket DVR technológia eddig kizárólag a Vaio asztali gépekben volt megtalálható.

A Sony a közeljövőben két új noteszgépet mutat be, amelyek közül az egyik TV-bemenettel is el lesz látva és képes lesz közvetlen videorögzítésére, illetve a műsorok megállítására (time shifting). A Sony "Giga Pocket DVR" technológia eddig kizárólag a Vaio asztali gépekben volt megtalálható.

A videobemenettel ellátott Sony PCG-GRT190G noteszgép lesz a vállalat új multimédiás csúcsmodellje. A 16,1 hüvelykes kijelzővel felszerelt notebook olyan DVD-íróval rendelkezik, amely támogatja a DVD+RW és DVD-RW szabványokat is. A 2,8 GHz-es asztali Pentium 4 processzorral, 60 Gbyte-os merevlemezzel és 512 Mbyte memóriával felszerelt konfiguráció 2500 dolláros áron kerül az üzletekbe.

A Toshiba nemrégiben dobta piacra videobemenettel rendelkező notebookját, amelynek érdekessége hogy Windows XP Media Center Edition operációs rendszerrel szállítják. A Satellite 5205 noteszgép beépített TV-tunerrel, 15 hüvelykes kijelzővel, DVD-íróval, 2,4 GHz-es mobil Pentium 4 processzorral, 60 Gbyte-os merevlemezzel és 512 Mbyte memóriával rendelkezik, az ára 2699 dollár.

A TV-bemenettel ellátott csúcskategóriás notebook mellett a Sony bemutat még egy Centrino-alapú apró noteszgépet is. A mindössze 1,5 kilogramm tömegű PCG-TR1A 900 MHz-es alacsony feszültségű processzort, 512 Mbyte memóriát, 30 Gbyte-os merevlemezt, CD-RW/DVD-ROM kombó meghajtót és beépített videokamerát tartalmaz. A számítógép ára 2000 dollár körül alakul.

Az IDC jelentése szerint a Sony az első negyedévben hetedik volt a noteszgépgyártók rangsorában. A japán vállalat az év első három hónapjában 447 ezer notebookot értékesített. A piacvezető pozíciót a HP (1,37 millió notebook) szerezte meg, a második a Dell (1,24 millió), a harmadik a Toshiba (1,23 millió) lett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.