Szerző: Ady Krisztián

2003. június 10. 11:26

A Microsoft a Terminator 2-vel demonstrálja a Windows Media 9 előnyeit

Pár hónappal ezelőtt pletykák röppentek fel egy új Terminator 2 DVD-kiadványról , mely két DVD-lemezt tartalmaz: az egyiken hagyományos MPEG-2 formátumban található meg a film, míg a második lemezen speciális, nagy felbontású Windows Media Video változatban tekinthető meg, egyelőre csak felsőkategóriás PC-ken.

HIRDETÉS

Pár hónappal ezelőtt pletykák röppentek fel egy új Terminator 2 DVD-kiadványról, mely két DVD-lemezt tartalmaz: az egyiken "hagyományos" MPEG-2 formátumban található meg a film, míg a második lemezen speciális, nagy felbontású Windows Media Video változatban tekinthető meg, egyelőre csak felsőkategóriás PC-ken.

A Windows Media 9 videokodekkel kódolt film egyértelműen mutatja a Microsoft megoldásának előnyeit az MPEG-2-vel szemben: azonos vagy alacsonyabb bitrátán nagyobb felbontást lehet alkalmazni és szebb képet lehet létrehozni a Windows Media 9 segítségével. A T2 - Extreme DVD már megrendelhető például az Amazon.com-ról, viszont akinek nincs lehetősége megvásárolni a lemezt, a Microsoft jóvoltából most bepillantást nyerhet a DVD tartalmába.

A Microsoft weboldaláról letölthető trailerek rendkívül magas felbontásúak, miközben a DVD-nél használatos 6-7 Mbit/s közötti bitrátával tömörítettek. A Microsoft egyik fő érve a Windows Media 9 mellett éppen a rendkívül magas felbontás: a HD-tartalom tömörítésére a 30 Mbit/s-os MPEG-2 helyett elegendő csupán 6-7 Mbit/s-os WMV 9 tömörítést alkalmazni, mely szükségtelenné teszi a nagyobb kapacitású, drágább optikai hordozók használatát.

A Terminátor 2 Extreme trailerből két verzió tölthető le 1 perc 42 másodperces terjedelemben, egy "kisebb" gépigényű 720 soros progresszív (1280 x 720 pixelbe kódolt) és egy nagyobb, 1080 soros progresszív, 1920 x 1280 pixelbe kódolt változat érhető el. Utóbbi lejátszásával csak a mai csúcsprocesszorok birkóznak meg, ezért ajánlott a 3 GHz-es órajel, míg a kisebbik változattal a Microsoft szerint már egy 2200+-os Athlon XP is megbirkózik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 19:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.