:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 30. 18:17

Május elején érkezik az Athlon XP 3200+

Céghez közeli források szerint az AMD május elején mutatja legújabb Athlon XP processzorát, amely 400 MHz-es front side busszal működik és a 3200+ jelzést viseli.

Céghez közeli források szerint az AMD május elején mutatja legújabb Athlon XP processzorát, amely 400 MHz-es front side busszal működik és a 3200+ jelzést viseli.

A vállalat a hírek szerint egy lassabb, 3000+ jelzésű modellt is piacra dob. A Barton magra épülő chipek 2,1 és 2,2 GHz-es órajelen működnek majd, ami azt jelenti, hogy az AMD csupán a rendszerbusz órajelét növeli, a chipek órajele nem emelkedik a korábbiakhoz képest.

Problémát jelenthet, hogy a jelenleg piacon levő chipkészletek egyelőre nem támogatják a 400 MHz-es front side buszt. Az egyetlen kivételt a SiS748 jelenti, azonban az erre épülő alaplapok egyelőre nem kaphatók. A VIA hamarosan megkezdi a 400 MHz-es front sidebuszt támogató KT600 forgalmazását, az NVIDIA pedig új revíziót bocsát ki az nForce2-ből, amely már együttműködik az új processzorokkal.

Amint az ismert, a sunnyvale-i vállalat február 10-én kezdte meg a megnövelt méretű, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmazó, Barton magos processzorok forgalmazását. E modellek jelenleg 333 MHz-es rendszerbuszt használnak. A Barton magos Athlon XP processzorok 0,13 mikronos rézalapú technológiával készülnek az AMD drezdai Fab 30-as gyárában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.