:

Szerző: roberto

2003. április 30. 10:39

A Red Hat támogatni fogja az Intel új 32 bites Itanium technológiáját

[ZDNet, CNET] A legnagyobb Linux-disztribútor, az

[ZDNet, CNET] A legnagyobb Linux-disztribútor, az észak-karolinai Red Hat várhatóan támogatni fogja az Intel 64 bites processzorcsaládjához készülő, ám a 32 bites szoftverek futtatását lehetővé tevő komponens, az IA-32 Execution Layer készülő változatát.

Bár az Intel 64 bites Itanium processzorcsaládját a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy alkalmas legyen a 32 bites alkalmazások futtatására, az x86 szoftverek jelenleg csak igen lassan működnek az Itaniumon. Az IA-32 Execution Layer új változatának alkalmazásával a 32 bites szoftverek olyan sebességgel futhatnak az 1,5 GHz-es Itanium 2-n, mint egy 1,5 GHz-es Xeon MP-n.

Az Intel által fejlesztett szoftver a Linux kernel része lesz, és a linuxos piac második legnagyobb szereplője, a német SuSE Linux AG is támogatni fogja a technológiát. A tervek szerint az IA-32 Execution Layer az év második felében fog megjelenni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.