:

Szerző: Barna József

2003. április 25. 08:35

Továbbra is jól teljesít a Western Digital

Matthew E. Massengill
Matt Massengill
[HWSW] A Western Digital tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A merevlemezeket gyártó vállalat az elmúlt negyedévhez hasonlóan a várakozásokat felülmúló árbevételről és nyereségről számolt be.

A március 28-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a Western Digital 706 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 595 millió dolláros és a korábbi negyedév 749,5 millió dolláros forgalmával szemben. A vállalat nettó nyeresége 54,5 millió dollárt, részvényenként 26 centet tett ki, míg egy évvel korábban 19,2 millió dollár, részvényenként 10 cent volt. A Wall Street-i elemzők 689 millió dolláros forgalom mellett részvényenként 21 centes profitot jeleztek előre.

A Western Digital a negyedév során 10,3 millió merevlemezt értékesített. A termékek átlagos eladási ára a szezonálisan erős decemberi negyedévhez képest 5 dollárral 68 dollárra csökkent. Matt Massengill elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a vállalat képes kielégíteni a 80 Gbyte-os tányérokkal szerelt merevlemezek iránti igényt. Amint az ismert, ma már az összes jelentős gyártó nagy mennyiségben szállít ilyen nagyobb kapacitású tányérokkal szerelt modelleket.

A cég várakozásai szerint a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévben az árbevétel 650-670 millió dollár között alakul, míg a nettó nyereség 39-43 millió dollár, részvényenként 18-20 cent között lesz. Az elemzők 643 millió dolláros forgalom mellett 15 centes részvényenkénti nyereséget várnak a szezonálisan gyenge negyedévre.

A Western Digital tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 2,12 százalékkal 9,24 dollárra csökkent.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.