:

Szerző: Ady Krisztián

2003. március 12. 13:20

Eladta tízmilliomodik személyi másológépét a Canon

A világ első személyi másológépét 1982-ben megalkotó Canon bejelentette, hogy napjainkban talált gazdára a cég tízmilliomodik személyi másológépe. Ezt a teljesítményt a 10 million embléma fogja hirdetni az új személyi másolókon, csomagolásukon és a hirdetésekben.

[HWSW] A világ első személyi másológépét 1982-ben megalkotó Canon bejelentette, hogy napjainkban talált gazdára a cég tízmilliomodik személyi másológépe. Ezt a teljesítményt a "10 million" embléma fogja hirdetni az új személyi másolókon, csomagolásukon és a hirdetésekben.

"Ez a fantasztikus eredmény is bizonyítja a Canon elkötelezettségét a megbízhatóság, a jó minőség és az újszerűség iránt," -- erősítette meg Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Europe alelnöke, a képalkotó berendezéseket forgalmazó üzletág (Canon Consumer Imaging) vezetője. "A Canon több mint 55 százalékos piaci részesedésével uralja a kis és otthoni irodák (SoHo) piacát".

A személyi másolók népszerűsége olyan nagy, hogy az új, élenjáró digitális gépek mellett a Canon fenntartja az analóg másolók gyártását. Komatsuzaki kiemelte a technológiai változások előnyeit a környezet védelmével kapcsolatosan, mint például a hulladék mennyiségének csökkentése és a kis energiafogyasztás. A Canon környezetvédelmi politikájának megfelelően az összes használt személyi másoló kazettát újrahasznosítják a Canon gyártelepeken.

A Canon Europe tavaly is jelentős mértékben, a vállalatcsoport bevételeinek 29 százalékát biztosítva járult hozzá a cégcsoport kiváló eredményeihez. A vállalat európai nyereségessége kiemelkedő, hiszen a Canon Inc. költségeinek kevesebb mint 17 százaléka esik Európára, míg a világszerte 94000 alkalmazottat foglalkoztató Canonnál az Európában alkalmazottak száma csak 12000 fő.

A Canon Hungária Kft. 2002-ben kivételes évet zárt, hisz bevételei 23,8 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest és számos üzleti szegmensben rekorderedményeket könyvelhetett el. A cég átlépve az 5 milliárd forintos értékesítési határt a Canon egyik leghatékonyabb helyi vállalata volt Európában.

A fotó-videó üzletág az előző évi eredményekhez képest 50 százalékos növekedést produkált, ezen belül a digitális berendezések értékesítése az előző évhez képest 1,7-szeres növekedést könyvelhetett el. Tavaly összesen 34000 fényképezőgépet és videokamerát értékesített a Canon Hungária.

A számítógép perifériák (nyomtatók, szkennerek) értékesítése 23 százalékkal nőtt, 2003-ban pedig további 20 százalékos növekedést terveznek. A nyomtatók esetében nehezebb piaci körülmények között is sikerült megtartani az előző évi értékesítési adatokat mind a bevétel, mind a darabszám tekintetében, a szkennerek esetében viszont gyakorlatilag megduplázták az előző évi eredményeket.

A Canon Hungária 13200 darab fax- és multifunkciós készüléket értékesített hazánkban 2002-ben annak ellenére, hogy a piac évek óta a fax-eladások csökkenését várja.

A cég adatai szerint a kelet-európai országok közül Magyarországon a legnagyobb a digitális üzleti másolók-nyomtatók aránya a teljes piacot tekintve: hazánkban ez a mutató közel 63 százalék, szemben Csehország 49, Lengyelország 47 százalékával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.