:

Szerző: Barna József

2003. február 26. 10:37

Márciusban érkeznek az ATI új grafikus processzorai

Az ATI Technologies tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy a jövő hónapban mutatja be következő generációs grafikus processzorait. A vállalat technológiai igazgatója egy elemzői konferencián beszélt a hamarosan megjelenő új termékekről, adta hírül ma a Reuters .

Az ATI Technologies tegnap hivatalosan is megerősítette, hogy a jövő hónapban mutatja be következő generációs grafikus processzorait. A vállalat technológiai igazgatója egy elemzői konferencián beszélt a hamarosan megjelenő új termékekről, adta hírül ma a Reuters.

Dave Rolston a Goldman Sachs által szervezett technológiai konferencián elmondta, hogy a vállalat következő generációs csúcskategóriás grafikus lapkája, a jelenleg R350 kódnéven ismert processzor "30 napon belül megjelenik". A vállalatvezető hangsúlyozta, hogy noha a rivális NVIDIA GeForce FX grafikus processzora egyes tesztekben jobb teljesítményt nyújt, mint az ATI jelenlegi zászlóshajója, a Radeon 9700 Pro, az R350 piacra dobásával a kanadai vállalat ismét visszaszerzi -- és amint fogalmazott, legalább az év végéig meg is tartja -- az elsőséget a teljesítményversenyben.

Az R350 specifikációiról azonban Rolston sem árult el részleteket. Nem hivatalos forrásból származó hírek szerint a Radeon 9800 néven piacra kerülő chip nem lesz más, mint a Radeon 9700 (R300) 0,15 mikronos csíkszélességgel és rézalapú technológiával gyártott változata, amely 375 vagy 400 MHz-es órajelen működik és amelyhez a maggal azonos sebességen futó memória dukál. Az már bizonyos, hogy a memóriabusz 256 bites marad, de még mindig nem tudni, hogy pontosan milyen típusú memória kerül a kártyákra. A pletykák továbbra is DDR-I SDRAM-ról szólnak.

Rolston azt is elmondta, hogy a lapka középkategóriás változata, az RV350 még szintén márciusban megjelenik. Ez a grafikus processzor már 0,13 mikronos csíkszélességgel készül és Radeon 9600 néven kerül a boltokba. A vállalat honlapján a hét eleje óta egy animáció hívja fel a figyelmet a hamarosan megjelenő új termékekre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.