Szerző: Barna József

2003. február 25. 19:34

Újabb aranyos alaplapok a Soltektől

A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy újabb modellekkel bővíti aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített, exkluzív Golden Flame alaplapcsaládját. Az SL-75MRN-L és az SL-75MRN-RL közös jellemzője, hogy az integrált grafikus maggal rendelkező nForce2 IGP-t használják.

[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be, hogy újabb modellekkel bővíti aranyozott nyomtatott áramköri lapra épített, exkluzív "Golden Flame" alaplapcsaládját. Az SL-75MRN-L és az SL-75MRN-RL közös jellemzője, hogy az integrált grafikus maggal rendelkező nForce2 IGP-t használják.

Mindkét lap az AMD Athlon és Duron processzorokat támogató nForce2 IGP és MCP chipekre épül, és 1 8x AGP, 5 PCI és 3 DDR DIMM foglalatot tartalmaz. Utóbbiakba összesen 3 Gbyte DDR266/333/400 memóriamodul helyezhető. Amint az ismert, az IGP integrált GeForce4 MX grafikus maggal rendelkezik. A lapok az MCP chipnek köszönhetően képesek ATA-133 perifériák és USB 2.0 eszközök kezelésére, valamint az integrált AC'97 audiokodek segítségével hatcsatornás hangzás megszólaltatására. Az SL-75MRN-RL modellen ezen túlmenően található egy Promise Serial ATA-vezérlő is.

Mindkét lap lehetőséget ad a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására. A termékekhez a Soltektől megszokott szoftvercsomag jár, mely a Trend Micro PC-cillin 2002, a PowerQuest, a PartitionMagic 6.0 SE, a Drive Image 4.0, a FarStone Virtual Drive 7 és a RestoreIT 3 alkalmazásokat tartalmazza.

A lapok várható piaci megjelenési idejéről és áráról egyelőre nincs információnk. A sorozat azonban igen korlátozott példányszámban készülhet, a Soltek magyarországi disztribútora ugyanis egyelőre a korábbi a Golden Flame modellekből sem kapott példányokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról