Szerző: Ady Krisztián

2003. február 21. 15:20

Az Intel és a Check Point közösen fejleszt Centrino mobiltechnológiára épülő megoldást

[Mmd] Az Intel Corporation és a Check Point Software Technologies Ltd. ma bejelentette, hogy többéves szerződést írt alá. Ennek keretein belül együtt fejlesztik tovább a virtuális magánhálózatok (VPN) biztonságát és egyszerű használhatóságát az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő vállalati noteszgépekben.

[Mmd] Az Intel Corporation és a Check Point Software Technologies Ltd. ma bejelentette, hogy többéves szerződést írt alá. Ennek keretein belül együtt fejlesztik tovább a virtuális magánhálózatok (VPN) biztonságát és egyszerű használhatóságát az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő vállalati noteszgépekben.

Az Intel és a Check Point nagy biztonságú vezeték nélküli hozzáférési megoldás kialakításán és ellenőrzésén dolgozik együtt. Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő beépített vezeték nélküli csatlakozással rendelkező rendszerek várhatóan egészen új mobilitási szintet fognak eredményezni. Az Intel és a Check Point szerint az egyre mobilabb és egyre inkább vezeték nélküli megoldásokat használó vállalatoknak egyre nagyobb szükségük van kifinomult módszerekre a rendszerek és kommunikációjuk védelméhez, helyi és távoli működés esetén egyaránt.

A megjelenő Intel Centrino mobiltechnológiára épülő rendszerekhez elkészül az iparág vezető kliensbiztonsági megoldása, a Check Point VPN-1 SecureClient szoftver egy továbbfejlesztett és ellenőrzött verziója, mely központilag felügyelt egyéni tűzfalvédelmet és VPN-kapcsolatokat biztosít. Az Intel a Check Pointtal együttműködve dolgozik az Intel Centrino mobiltechnológia alapú rendszerek kliensbiztonságának optimalizálásán, a feldolgozási környezet biztonságának növelése érdekében.

Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő rendszerek képesek lesznek VPN-funkciók automatikus indítására vezeték nélküli környezetekben, és támogatni fogják a hardveralapú hitelesítést a Trusted Platform Module (TPM) technológia beépítésével.

"A Check Point együttműködik az Intellel, hogy rendkívül magas szintű biztonságot tudjon kínálni az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő, következő generációs noteszgépekhez" -- jelentette ki Gonen Fink, a Check Point Software Technologies a megoldásokért és stratégiákért felelős alelnöke. "A következő generációs mobil mikroarchitektúra és a Check Point iparágvezető kliensbiztonságának együttese robusztus, biztonságos vezetékes és vezeték nélküli mobil számítástechnikai működést biztosít, amely garantálja a teljes vállalati hálózat integritását".

A mobil felhasználók VPN-technológiát alkalmaznak, amely végpontok közötti titkosítást biztosít a vállalati LAN-okhoz történő biztonságosabb csatlakozás érdekében hálózatok széles skáláján keresztül -- beleértve a vállalati és otthoni hálózatokat, valamint a reptereken, hotelekben, éttermekben és egyéb nyilvános helyen lévő vezeték nélküli "hotspot"-okat. Az együttműködés célja, hogy a vállalatok számára további opciókat biztosítsanak, amelyek még biztonságosabbá teszik a WLAN-ok kiépítését és a távoli hozzáférést -- az architektúrát kéttényezős, hardveralapú VPN-hitelesítéssel egészítve ki.

"A VPN-titkosítás robusztus megoldást nyújt biztonságosabb kapcsolat létesítéséhez vezetékes és vezeték nélküli csatlakozásokon egyaránt" -- mondta Anand Chandrasekher, az Intel Mobil Platform csoportjának alelnöke és főigazgatója. "A továbbfejlesztett, bevizsgált és jóváhagyott Check Point VPN-1 SecureClient Intel Centrino mobiltechnológiára épülő rendszereken és a TPM támogatásával maximalizálható a termelékenység és a hatékonyság, mivel biztonságosabb csatlakozást nyújtható a mobil alkalmazottak számára a vállalati erőforrások eléréséhez a világ bármely helyéről".

Ez a legújabb együttműködési törekvés egy újabb lépés a Check Point és az Intel azon célja felé, hogy biztonságosabb noteszgépeket és távoli elérést valamint magasabb szintű kliensbiztonságot nyújthassanak vállalati informatikai környezetben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról