:

Szerző: Barna József

2003. február 14. 12:18

Jelentős veszteség SiS negyedik negyedévében

[Dow Jones] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A lapkakészleteket és grafikus processzorokat gyártó vállalat hatalmas veszteséget könyvelt el a negyedév során.

[Dow Jones] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves pénzügyi eredményeit. A lapkakészleteket és grafikus processzorokat gyártó vállalat hatalmas veszteséget könyvelt el a negyedév során.

A SiS a negyedik negyedévben 4,89 milliárd tajvani dollár (140 millió USD) árbevételt ért el, szemben a harmadik negyedéves 4,07 milliárd tajvani dolláros forgalommal. A vállalat nettó vesztesége azonban 2,4 milliárd tajvani dollárra (69 millió USD) rúgott, ami többszörösen meghaladja a megelőző év hasonló időszakának 171,8 millió tajvani dolláros, és a korábbi negyedév 808 millió tajvani dolláros veszteségét.

A SiS vesztesége elsősorban az agresszív árversenynek és egy jelentős raktárkészlet-leírásnak köszönhető, közölték a cég vezetői. A vállalat két héttel ezelőtt kinevezett új elnöke, John Hsuan, aki egyben a UMC elnök-vezérigazgatója, elmondta: a jövőben nem vesznek részt az árháborúban csak azért, hogy piaci részesedést szerezzenek versenytáraiktól. Mint közölte: "A múltban tettünk nem megfelelő lépéseket".

A tavalyi év egészében a vállalat árbevétele 15,8 milliárd tajvani dollárra (454 millió USD) nőtt, míg vesztesége 3,4 milliárd tajvani dollárt (97,6 millió USD) tett ki. Egy évvel korábban a cég 9,98 milliárd tajvani dolláros forgalmat és 608 millió tajvani dolláros veszteséget ért el.

Amint Hsuan elmondta, a vállalat az idei évben már nyereséget vár, célkitűzése szerint 708 millió tajvani dollárt. Ennek elérésében részben a magasabb átlagos eladási árakra és a termelés hatékonyságának növelésére támaszkodik. Amint az ismert, a SiS stratégiai szövetségre lépett a UMC-vel, melynek értelmében a két vállalat megosztja a jelenleg és a jövőben használatos gyártástechnológiákkal kapcsolatos tapasztalatait és szabadalmait, illetőleg a UMC is fog gyártani lapkákat a SiS számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.