Szerző: roberto

2003. február 6. 09:30

Megérkezett a GNOME grafikus munkakörnyezet 2.2-es verziója

[Gnome.org] Megjelent a GNOME grafikus munkakörnyezet 2.2-es

[Gnome.org] Megjelent a GNOME grafikus munkakörnyezet 2.2-es verziója. A friss kiadás olyan újabb kényelmi funkciókkal bővült, mint amilyen az utoljára megnyitott fájlok listája, vagy éppen a multimédiás billentyűzetek támogatása. Alapvető változást jelent a Gstreamer multimédia keretrendszer integrálása a GNOME környezetbe, és a Red Hat Linuxból már ismert fontconfig, illetve Xft2-támogatás megjelenése.

A fejlesztők mostani bejelentésükben is megerősítették, hogy a jövőben is próbálják tartani a hat hónapos kiadási ciklust, a GNOME előző verziója tavaly nyáron jelent meg, a következő fontos lépcső, a 2.4-es verzió pedig idén nyáron várható. A 2.2-es verzióról további információ a www.gnome.org-on található, ugyanitt találjuk a forráskódhoz vezető hivatkozásokat, és a GNOME környezet fordítását jelentősen leegyszerűsítő GARNOME rendszert is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról