:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. február 4. 17:25

Új iMac és eMac gépeket mutatott be az Apple

Az Apple a mai napon bemutatta az iMac termékcsalád tavaszi kollekcióját, amely két teljesen új modellből áll.

Az Apple a mai napon bemutatta az iMac termékcsalád tavaszi kollekcióját, amely két teljesen új modellből áll.

A vállalat egy új csúcsmodellt dobott piacra, amely 17 hüvelykes szélesvásznú laposkijelzőt, 1 GHz-es PowerPC G4 processzort, 256 Mbyte DDR memóriát és 4x sebességű SuperDrive meghajtót tartalmaz. A konfiguráció ára 1799 dollár. A számítógép FireWire 800 és AirPort Extreme (802.11g) adapterrel is felszerelhető.

A másik, ma megjelent iMac számítógép esetében a legfontosabb újdonságot a némileg gyorsabb processzor, illetve az alacsonyabb ár jelenti. A 15 hüvelykes kijelzővel szerelt iMac gépek közül a jelenlegi leggyorsab, 800 MHz-es processzort tartalmazó modell ára 1299 dollár, ami 200 dollárral keveseb, mint a korábbi csúcsmodellé.

A vállalat emellett csökkentette az elsősorban oktatási intézményeknek szánt eMac rendszerei árát is. Az eMac konfiurációk ára 999 dollártól indul, így az eMac a legolcsóbb Apple számítógép, amelyben PowerPC G4 processzor teljesít szolgálatot. A 800 MHz-es processzort tartalmazó, 1299 dollárba kerülő változatban már SuperDrive meghajtó is található.

Az új Apple iMac és eMac számítógépek előre telepített Mac OS 10.2 "Jaguar" operációs rendszerrel, illetve az iLife multimédiás szoftvercsomaggal kerülnek az üzletekbe. A számítógépek azonnal megvásárolhatók az Apple honlapján, kiskereskedelmi üzleteiben, illetve a cég viszonteladóinál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.