Szerző: Bodnár Ádám

2002. november 1. 13:56

Az Ericsson világszerte összesen 10 ezer bázisállomás leszállításával megerősítette vezető szerepét a 3G terén

Az Ericssonnak a 3G hálózatok szállításában betöltött vezető szerepét bizonyítja, hogy leszállította a mérföldkőnek számító tízezredik kereskedelmi UMTS/WCDMA makrobázisállomást.

[HWSW] Az Ericssonnak a 3G hálózatok szállításában betöltött vezető szerepét bizonyítja, hogy leszállította a mérföldkőnek számító tízezredik kereskedelmi UMTS/WCDMA makrobázisállomást. Ez az eredmény is jelzi, hogy a harmadik generációs mobiltechnológia telepítése az üzemeltetők bevezetési terveivel összhangban halad.

2001. márciusában az Ericsson volt az egyetlen, kereskedelmi WCDMA rendszereket szállító vállalat, mára pedig már 24 ország több mint 35 megrendelője részére szállított ilyen rendszert. Az Ericsson a WCDMA-megrendelések becsült értéke alapján a legnagyobb, 40 százalékos részesedéssel rendelkezik a piacon.

Az Ericsson nagy teljesítményű WCDMA makro-bázisállomása az egyesített architektúrán és csomagkapcsolt magon alapuló termékcsalád első piacra kerülő tagja. Az egyesített architektúra segítségével a hálózatüzemeltetők gazdaságosan növelhetik a kapacitást a meglévő szekrényeken belül. A csomagkapcsolt mag lehetővé teszi új felhasználói szolgáltatások gyors telepítését, illetve IP-átviteli technológia alkalmazását. Mindez azért jó választás az üzemeltetők számára, mert a rendszer jövőbeni igényeiknek is megfelel majd.

"A mérföldkőnek számító szállítás valóban jelentős esemény, hiszen újabb tényező azok sorában, amelyek aláhúzzák az Ericsson vezető pozícióját a 3G piacon" -- nyilatkozta Torbjörn Possne, az Ericsson WCDMA részlegének alelnöke. "A hálózat sikeres beindításához szükséges összes eszközzel rendelkezünk. Az ősz folyamán számos üzemeltető jelentette be 3G-rendszer kísérleti beindítását, és őket továbbiak követik majd 2003 első felében, amikor 3G készülékek nagy választéka kerül majd piacra."

Az Ericsson gondoskodott róla, hogy ne csak hálózatok, hanem készülékek és szolgáltatások is az üzemeltetők rendelkezésére álljanak, így lehetővé téve teljes körű 3G üzleti tevékenység bevezetését. Az Ericsson átfogó kompatibilitási tesztprogramja az összes nagyobb készülékszállító termékeit magában foglalja. Több szállító, köztük a Sony Ericsson Mobile készülékein már végrehajtották a kompatibilitási programot, így azok használhatók az Ericsson hálózataiban.

Az Ericsson Mobile Platforms korábban bejelentette, hogy az összes készülékgyártó által használható, teljes körű végpont-végpont WCDMA/GSM kettős üzemmódú csipkészletet fejlesztett ki.

Az üzemeltetők bevezető marketingtevékenységének megkönnyítésére az Ericsson -- független fejlesztőkkel együttműködve - 15 alkalmazástípust tartalmazó, az egyéni felhasználói és a vállalati igényeket egyaránt kielégítő 3G szolgáltatási termékválasztékot dolgozott ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról