:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. október 14. 12:06

Elszámoltatná a minisztériumot a Munkáspárt és a Netért

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a Munkáspárt és a Netért . A tájékoztató végén a Vajnai Attila a Munkáspárt alelnöke és Németh Attila, a Netért elnöke egy petíciót nyújtottak át a minisztérium képviselőjének.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a Munkáspárt és a Netért. A tájékoztató végén a Vajnai Attila a Munkáspárt alelnöke és Németh Attila, a Netért elnöke egy petíciót nyújtottak át a minisztérium képviselőjének.

A petíció -- melyet a szerzők azt követően állítottak össze, hogy a minisztérium elzárkózott a párbeszédtől -- kilenc pontban foglalja össze a Munkáspárt és az érdekvédők követeléseit.

A petícióban elszámolásra szólítják fel a minisztériumot: az IHM által finanszírozott kedvezmények összetételéről, a távközlési szolgáltatókkal való elszámolás mikéntjéről, ennek ellenőrzéséről kérnek információkat. Utalnak arra, hogy a kormány által meghirdetett üvegzseb program ellenére sem nyilvános annak a megállapodásnak a szövege, melyet a távközlési szolgáltatókkal kötöttek.

A tartalomszolgáltatók látogatottságának visszaesésre hivatkozva kérdezik a petíció összeállítói a minisztériumot az ebből származó bevételkiesés kompenzációjára vonatkozó elképzelésekről, valamint a korábbi 150 forintos kedvezményt használók számáról.

A minisztérium a petíciót átvette, s érdemi választ ígért.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.