Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 23. 14:07

Október 28-án jelenik meg a Palm új csúcskategóriás kézigépe, a Tungsten T

A Palm október 28-án jelenti be legújabb, csúcskategóriás kéziszámítógépét, a Palm OS 5 operációs rendszert futtató Tungsten T modellt. A vállalat felső kategóriás gépei ezentúl a Tungsten nevet viselik majd, a korábban Veld néven emlegetett Palm okostelefon Tungsten W néven kerül majd forgalomba.

A Palm október 28-án jelenti be legújabb, csúcskategóriás kéziszámítógépét, a Palm OS 5 operációs rendszert futtató "Tungsten T" modellt. A vállalat felső kategóriás gépei ezentúl a Tungsten nevet viselik majd, a korábban "Veld" néven emlegetett Palm okostelefon Tungsten W néven kerül majd forgalomba.

Amint az a képen is látható, a Tungsten T színes kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 320x320 pixel. A tenyérgép alja elcsúsztatható, így tűnik elő a Graffiti kézírásfelismerésre alkalmas felület. A 175 MHz-es Texas Instruments OMAP1510 processzorra épülő gépben 16 Mbyte memória található, azonban ez SD/MMC kártyákkal bővíthető. A Tungsten T beépített Bluetooth adóvevővel is rendelkezik.

Korábban már esett szó arról, hogy a Palm OS 5 széles körű multimédiás támogatást nyújt, amelyeket a Tungsten várhatóan ki is használ, ugyanis a pletykák szerint beépített mikrofonnal, hangszóróval és fülhallgató-csatlakozóval is rendelkezik. A Tungsten T összecsukott állapotban mindössze 101x76x15 milliméter mérerű, lenyitott előlappal pedig 121x76x15 mm nagyságú. A gép tömege 173 gramm.

A Tungsten T várható kiskereskedelmi ára 500 dollár.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.