:

Szerző: roberto

2002. június 14. 01:06

Korlátok nélküli böngészőszoftver smartphone rendszerekhez: Opera

[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy az összes új, mobil eszközökhöz ajánlott böngészőszabványt ismerő csomagot állított össze. A moduláris felépítésű, jól skálázható, mindössze 1,3 MB-os szoftver erőforrásszegény környezetben is lehetővé teszi a gyártók számára a HTML, XHTML (WAP2/Mobile Profile) és cHTML (i-Mode) formátumok egyetlen böngészőn keresztüli használatát.

Opera Software[Opera Software] A norvég Opera Software tegnap jelentette be, hogy az összes új, mobil eszközökhöz ajánlott böngészőszabványt ismerő csomagot állított össze. A moduláris felépítésű, jól skálázható, mindössze 1,3 MB-os szoftver erőforrásszegény környezetben is lehetővé teszi a gyártók számára a HTML, XHTML (WAP2/Mobile Profile) és cHTML (i-Mode) formátumok egyetlen böngészőn keresztüli használatát.

"Az Opera nagyszerű eszköz mind a gyártók, mind a felhasználók számára, [...] a smartphone készülékek ezentúl szépen renderelt oldalakat, teljes internetes élményt biztosíthatnak, még a kis képernyőkön is" -- mondta a bejelentés kapcsán Lars Boilesen, az Opera Software ASA beágyazott termékekkel foglalkozó részlegének elnöke.

Hakon Lie, a cég műszaki vezérigazgatója azt is elmondta, hogy az Opera nem csak a szabványokat követi. A legtöbb weboldal nem felel meg a szabványoknak, hanem egyfajta köznapi HTML nyelven (Street HTML) készül. "Köszönhetően a desktop Opera több millió felhasználója által éveken keresztül küldött visszajelzéseknek, az Opera éppúgy megbirkózik a köznapi HTML-lel, mint a szabványoknak megfelelő, kifejezetten beágyazott eszközökhöz készített oldalakkal."

A szoftver moduláris architektúrája egyedi konfigurációk kialakítását is lehetővé teszi, ilyen például a Nokia Communicator 9210i attachement- és HTML formátumú elektronikuslevél-kezelése, amely mögött az Opera motorja dolgozik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.