:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 11. 15:37

Az Apple egyik nagy öregjét veti be az oktatási piacért folyó harcban

[CNET] Az Apple ismét csatasorba állította a cég egyik veteránját, aki az oktatási piacért folytatott harcban vezeti majd a vállalat csapatait.

[CNET] Az Apple ismét csatasorba állította a cég egyik veteránját, aki az oktatási piacért folytatott harcban vezeti majd a vállalat csapatait.

John Couch számára új posztot is kreált a számítógépgyártó, a vállalat egyik "nagy öregje" az oktatási részleg alelnöke lesz. Couch korábban a cég szoftverrészlegének alelnöke volt és már a Macintosh elődjének számító, 1983-ban bemutatott Lisa kifejlesztésében is aktív szerepet vállalt. Mielőtt Couch visszatért volna az Apple-hez, a DoubleTwist nevű biotechnológiai szoftvereket fejlesztő vállalat vezérigazgatója volt. A DoubleTwist az év elején zárt be.

Régi-új munkahelyén Couch az Apple iskolák felé irányuló értékesítését és marketingjét irányítja majd és közvetlenül Tim Cooknak, az értékesítési és marketing részleg alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel. Az oktatási marketingért felelős alelnököt, Cheryl Vedoet az Apple a PowerSchool elnökévé nevezte ki. A vállalat tavaly vásárolta fel a PowerSchoolt, amely web alapú alkalmazásokat fejleszt tanárok és iskolai adminisztrátorok számára.

Az Apple nem titkolt célja, hogy újult erővel induljon harcba az oktatási piacért, ugyanis a vállalat nemrégiben elvesztette az elsőséget ezen a területen -- jelenleg az iskolák és más oktatási intézmények legnagyobb számítógép-beszállítója a Dell. Az Apple bejelentette, hogy továbbra is elkötelezett az oktatási piac iránt és egyben rámutatott, hogy a notebookok tekintetében még mindig a legnagyobb iskolai beszállító.

A vállalat áprilisban jelentette be a kifejezetten oktatási intézményeknek szánt eMac számítógépét, amely az eredeti iMac designra épül, de 15" helyett 17" monitort tartalmaz. A vállalat nemrégiben közölte, hogy iskolák mellett immáron fogyasztók is megvásárolhatják az eMac gépeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.