Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. május 6. 04:41

Internetezők érdekvédelmi szervezete alakul a Matáv kedvezmény megszüntetésének hatására

Egyre rendezettebb formát öltenek a Matáv elleni tiltakozások. A sajnálatosan elnagyolt szövegezésű petíció és a többnyire sajnos értékelhetetlen aláírások után egy átgondoltabban megfogalmazott tiltakozóív szerkesztését tervezik a tiltakozás szervezői. Így ugyan elvész az eddig összegyűlt több mint tízezer aláírás, mert a módosult ívet újra el kell látniuk a tiltakozóknak virtuális szignójukkal, azonban ez nem baj, hiszen a jelenlegi aláírásoknál pontosabb, tényleges neveket és címeket tartalmazó támogató ívek csak a hitelességet növelik.

[HWSW] Egyre rendezettebb formát öltenek a Matáv elleni tiltakozások. A sajnálatosan elnagyolt szövegezésű petíció és a többnyire sajnos értékelhetetlen aláírások után egy átgondoltabban megfogalmazott tiltakozóív szerkesztését tervezik a tiltakozás szervezői. Így ugyan elvész az eddig összegyűlt több mint tízezer aláírás, mert a módosult ívet újra el kell látniuk a tiltakozóknak virtuális szignójukkal, azonban ez nem baj, hiszen a jelenlegi aláírásoknál pontosabb, tényleges neveket és címeket tartalmazó támogató ívek csak a hitelességet növelik.

A Matáv székháza elé tervezett demonstráció időpontját május 16-án hirdetik ki hivatalosan a szervezők. Addig több lehetőség közül online szavazással lehet választani a tiltakozásnak szentelt honlapon. A szavazás jelenlegi állása szerint legesélyesebbnek a szombati május 25-e tűnik.

Egy héttel az internetes kedvezmények megszüntetésének bejelentését követően a tiltakozások egyre átgondoltabb és szervezettebb formát öltenek: a szervezők érdekvédelmi egyesület alakítását tervezik. Bár az érdekvédelmi szervezet még csak mint gondolat vetődött fel a szervezőkben, az ötlet előremutató: a Kossuth Rádióban elhangzott nyilatkozat szerint az egyesület a szolgáltatókkal való előzetes egyeztetést is céljának tartja. Ha ez a szerveződés létrejön, hiteles és aktív tud maradni, úgy a hazai internetezők komoly erőt összpontosíthatnak benne.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról