Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 18. 16:42

Médialejátszó tinilányoknak: Sharp MT-VA1

A Sharp várhatóan a jövő héten mutatja be MT-VA1 névre keresztelt digitális audio- és videolejátszóját.

A Sharp várhatóan a jövő héten mutatja be "MT-VA1" névre keresztelt digitális audio- és videolejátszóját.

A készüléket elsősorban arra fejlesztették ki, hogy utazás, ebédszünet vagy rövid várakozás közben szórakoztassa felhasználóját. A Sharp szerint leginkább a fiatal nőket célozzák meg a berendezéssel, akik a felmérések szerint szívesen mutatnák meg kedvenc zeneszámaikat vagy videofelvételeiket barátnőiknek.

A lejátszó elsőként Japánban lesz kapható mintegy 40,000 jenes áron. A Sharp havi 20,000 készülék gyártását tervezi.

A Sharp MT-VA1 a videofelvételeket a beépített 64 MByte memóriájában illetve SecureDigital bővítőkártyán tárolja, a felvett film felbontása 336x220 pixel lehet. Háromféle minőségben lehet videót rögzíteni, amelyeket MPEG4 formátumban tárol a készülék. Egy 128 MByte kapacitású SD kártyára minőségtől függően 33-120 perc anyag fér fel.

A hanganyagok tárolása MP3 formátumban történik. Hangrögzítés esetén 95 illetve 40 kbps tömörítés választható, de a készülék alkalmas 128 kbps tömörítéssel készült anyagok (pl. zenék) lejátszására. Egy 128 MByte-os SD kártyára minőségtől függően 124-164 perc hanganyag vehető fel.

Érdekesség, hogy a felvett videofelvételeket számítógépen keresztül is vissza lehet játszani azonban a hangokat nem. Ezt a lehetőséget valószínűleg az MP3 állományok másolásának ellehetetlenítése érdekében építették a készülékbe a tervezők.

A Sharp MT-VA1 beépített TFT LCD kijelzővel rendelkezik, amelynek átlója három hüvelyk. Ezen nem csak a videók nézhetők meg, hanem a menü is, amely segítségével navigálhatunk a memóriában levő anyagok között. A kijelzőn a lejátszott fájl tulajdonságain kívül a szabad memória mérete is leolvasható.

A Sharp médialejátszóját beépített lítium-ion akkumulátor táplálja, amely a egy feltöltéssel 1 óra videolejátszást vagy 3,5 óra audiolejátszást tesz lehetővé. A készülék 88x82x18 mm nagyságú és 126 grammot nyom.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról