:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 1. 12:35

Vírusvédelem a Mailbox.hu-nál -- továbbra is ingyen

[email] A hazai ingyenes levelezőrendszerek közül a Mailbox.hu elsőként vezetett be többszintű víruskeresési megoldást

[email] A hazai ingyenes levelezőrendszerek közül a Mailbox.hu elsőként vezetett be többszintű víruskeresési megoldást

2002. január 28-tól teljes terheléssel működik a Mail Hungary vírusvédelmi rendszere. Ez többek között ellátja a Mailbox.hu ingyenes internetes levelezőrendszer védelmét is. A megoldásban a világ legjobb víruskereső motorjai, a Kaspersky AntiVirus és a RAV Antivirus kaptak szerepet.

"A Kaspersky Labs szerint napjainkban az e-mail vált a vírusfertőzések fő forrásává, ez teszi ki a 2001-ben regisztrált esetek 90%-át. Az e-mail felhasználók számának gyors növekedése miatt így az Internet olyan mértékben válhat a vírusterjesztés eszközévé, hogy alkalmatlan lesz mind üzleti mind személyes kommunikáció kiszolgálására" -- nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs vállalati kommunikációs vezetője.

"Az elektronikus levelezés mindennapi életünk része lett. Az email az elmúlt néhány év alatt a személyes üdvözlet küldésétől az üzleti kapcsolattartásig hasznos eszközzé vált, ezért mindannyiunk számára fontos, hogy mentes legyen a vírusos küldeményektől. A RAV AntiVirus technológia már a levelező kiszolgálókon biztosítja az üzenetek elenőrzését és megakadályozva a vírusok továbbterjedését, hozzájárulva az Internet biztonságosabb használatához" -- mondta Marák József, a RAV Antivirus magyarországi képviselője.

A legfrissebb fertőzésről a Mail Hungary szakemberei az alábbiakat közölték: "Az e-mail üzenetek vírusellenőrzésével is foglalkozó MessageLabs korábbi bejelentése szerint csaknem 20,000 MyParty vírussal fertőzött levelet észleltek globálisan. Az email féreg erős hazai jelenlétét mi is megerősítjük. A Win32/Myparty.A@MM kódjelű vírus csak az elmúlt két napban közel 800 alkalommal bukkant fel a hozzánk érkező levelekben. A Mailbox a két antivírus szoftver egymás melletti alkalmazásával többek között ezeket is ki tudta szűrni. A napi csaknem 200,000 db-os email forgalomban nagyon jól teljesítenek a Kaspersky és a RAV víruskereső motorok."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.