Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 4. 11:51

Japánban jelentősen csökkent a kéziszámítógépek forgalma

[Digi Times] Augusztus óta jelentősen csökkent a kéziszámítógépek forgalma Japánban -- állítja a BCN nevű piackutató cég. Az ünnepi bevásárlószezonban a vártnál lényegesen gyengébben fogytak a készülékek.

[Digi Times] Augusztus óta jelentősen csökkent a kéziszámítógépek forgalma Japánban -- állítja a BCN nevű piackutató cég. Az ünnepi bevásárlószezonban a vártnál lényegesen gyengébben fogytak a készülékek.

A Handspring árcsökkentése és a Sony Clié gépek megjelenése miatt augusztusra 25 százalékkal nőttek a PDA-eladások. Ugyanakkor a gépek árának csökkenése miatt az értékesített készülékek értéke 1 százalékot csökkent. Júliusban a kéziszámítógépek átlagos kiskereskedelmi ára Japánban 39,700 jen volt, augusztusban viszont mindössze 24,900 jen.

Azonban a nyári szezon után a kéziszámítógépek forgalma jelentősen csökkent, novemberben a tavalyinál 44 százalékkal kevesebb gépet adtak el, az értékük pedig 48 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy éve.

Az elemzők szerint a kereslet visszaesését a minőségi szoftverek hiánya okozta. Bár a gépek hardvere a telefonkönyv és naptár futtatásán kívül másra is lehetőséget ad, egyszerűen nem készül elég szoftver, amely kihasználja a készülékekben rejlő lehetőségeket.

A PDA-gyártók eredetileg arra számítottak, hogy a mobiltelefonos alkalmazások fellendítik a gépek iránti keresletet, azonban a mobiltelefongyártók közül egyre többen dobnak piacra kéziszámítógéppel integrált készüléket, amelyek komolyan fenyegetik a PDA-k helyzetét.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 19. 13:30

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, novemberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.