Szerző: roberto

2001. december 22. 19:34

Elképzelhető, hogy áprilisra tényleg elkészül a Mozilla: megjelent 0.9.7

[Mozilla.org] Egy hónappal a 0.9.6 után ismét friss Mozilla jelent meg. A böngésző és a hozzá csatlakozó kiegészítők számos változáson estek át, amelyekről részletesen olvashatunk a kiadáshoz fűzött megjegyzésekben . Néhány új funkciót azonban mindenképpen érdemes kiemelni. A Save As menüponttal ezentúl az aktuális weboldal HTML kódján kívül az oldalban szereplő képek, stíluslapok, objektumok (!) és appletek is elmenthetőek. Az Internet Explorer és a Konqueror felhasználói már megszokhatták a site ikonok felbukkanását a böngésző használata közben, de a Mozilla eddig csak a címsor mellett tudta ezeket megjeleníteni (0.9.6-tól), a mostani kiadástól kezdve a könyvjelzők között és személyes eszköztárban is számíthatunk az említett ikonok felbukkanására. Megújult a Mozilla XUL grafikus eszközkészletét használó, JavaScriptben megírt IRC-kliens, a ChatZilla is, amelyből a 0.8.5-ös verziót csatolták a böngészőhöz.

Mozilla[Mozilla.org] Egy hónappal a 0.9.6 után ismét friss Mozilla jelent meg. A böngésző és a hozzá csatlakozó kiegészítők számos változáson estek át, amelyekről részletesen olvashatunk a kiadáshoz fűzött megjegyzésekben. Néhány új funkciót azonban mindenképpen érdemes kiemelni. A Save As menüponttal ezentúl az aktuális weboldal HTML kódján kívül az oldalban szereplő képek, stíluslapok, objektumok (!) és appletek is elmenthetőek. Az Internet Explorer és a Konqueror felhasználói már megszokhatták a site ikonok felbukkanását a böngésző használata közben, de a Mozilla eddig csak a címsor mellett tudta ezeket megjeleníteni (0.9.6-tól), a mostani kiadástól kezdve a könyvjelzők között és személyes eszköztárban is számíthatunk az említett ikonok felbukkanására. Megújult a Mozilla XUL grafikus eszközkészletét használó, JavaScriptben megírt IRC-kliens, a ChatZilla is, amelyből a 0.8.5-ös verziót csatolták a böngészőhöz.

A tegnap este megjelent programcsomag a mozilla.org-ról tölthető le Windowsra, MacOS-re (8.5-9.x és X) és Linuxra. Kevés olyan Mozilla-kiadás volt, mint amilyen a mostani: ez ugyanis a már többször módosított ütemtervnek megfelelően jelent meg, ha a fejlesztők képesek tartani ezt a tempót, akkor áprilisban tényleg megjelenhet az első Mozilla.

a címlapról