Szerző: roberto

2001. december 13. 20:01

Mi történt a Debiannal?

[LWN] Miközben a Debian Linux hívei egyre feszültebben várják az új összeállítás kiadását, olyan évfordulókat értünk meg, amelyekre érdemes visszaemlékeznünk. Hat éve, 1995. december 11-én történt, hogy a Ian Murdock által 1993-ban beindított Debian Projekt nem adta ki a Debian 1.0-ás verzióját. Az első kiadás helyett ugyanis tévedésből egy sokkal régebbi, csak részben ELF formátumú binárisokból álló fejlesztői verzió került az InfoMagic Linux Developers Resource CD Set-re, ezért a Debian Projekt vezetői -- a későbbi kavarodásokat megelőzendő -- megváltoztatták a stabil rendszer verziószámát, így a Debian egyből az 1.1-es verzióval debütált. Egy évvel az eset után, 1996. december 13-án újabb stabil disztribúcióval állt elő a projekt, az 1.2-es Debian az előző összeállításnál kétszer több szoftvercsomagot tartalmazott. Ezekről az eseményekről, valamint a héten aktuális linuxos évfordulókról az eheti Linux Weekly News hírlevél History rovatában olvashatunk .

Debian[LWN] Miközben a Debian Linux hívei egyre feszültebben várják az új összeállítás kiadását, olyan évfordulókat értünk meg, amelyekre érdemes visszaemlékeznünk. Hat éve, 1995. december 11-én történt, hogy a Ian Murdock által 1993-ban beindított Debian Projekt nem adta ki a Debian 1.0-ás verzióját. Az első kiadás helyett ugyanis tévedésből egy sokkal régebbi, csak részben ELF formátumú binárisokból álló fejlesztői verzió került az "InfoMagic Linux Developer's Resource CD Set"-re, ezért a Debian Projekt vezetői -- a későbbi kavarodásokat megelőzendő -- megváltoztatták a stabil rendszer verziószámát, így a Debian egyből az 1.1-es verzióval debütált. Egy évvel az eset után, 1996. december 13-án újabb stabil disztribúcióval állt elő a projekt, az 1.2-es Debian az előző összeállításnál kétszer több szoftvercsomagot tartalmazott. Ezekről az eseményekről, valamint a héten aktuális linuxos évfordulókról az eheti Linux Weekly News hírlevél "History" rovatában olvashatunk.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.