Szerző: roberto

2001. december 8. 15:46

Kiosztották a 2001-es év Takeda-díjait, a díjazottak között van Richard M. Stallman és Linus Torvalds is

[FSF, Takeda Foundation] A japán Takeda Alapítvány december 4-én rendezte meg díjkiosztóját. Az alapítvány olyan egyének munkáját ismeri el a Takeda-díjjal, akik a műszaki tudományok emberi szükségletekhez való alkalmazása terén kiemelkedően teljesítettek és nagymértékben elősegítették az ezen szükségletek kielégítésére irányuló ipari technológiák fejlődését.

The Takeda Foundation[FSF, Takeda Foundation] A japán Takeda Alapítvány december 4-én rendezte meg díjkiosztóját. Az alapítvány olyan egyének munkáját ismeri el a Takeda-díjjal, akik a műszaki tudományok emberi szükségletekhez való alkalmazása terén kiemelkedően teljesítettek és nagymértékben elősegítették az ezen szükségletek kielégítésére irányuló ipari technológiák fejlődését.

A díjat három nagy területen osztják ki: a szociális és gazdasági jólétet, az egyéni és emberi jólétet, valamint a környezeti jólétet leginkább elősegítő munkákat a díjon kívül területenként 100 millió yen (azaz körülbelül 224 millió Ft) pénzjutalom is kíséri.

A 2001-es év szociális és emberi jólétet elősegítő munkáért kiosztott Takeda-díján három jelölt osztozott. Ken Sakamura, a Tokiói Egyetem munkatársa a TRON nevű, beágyazott rendszerekhez készült nyílt szerkezetű, valósidejű operációsrendszer-specifikációjáért kapott elismerést. Richard M. Stallmant, a Szabad Szoftver Alapítvány elnökét a szabad szoftverek mozgalmának beindításáért és a GNU operációs rendszer fejlesztéséért díjazták. A Transmeta mérnökét, Linus Torvaldsot pedig a Linux kernel fejlesztéséért tartották érdemesnek az idei Takeda-díjra.

A másik két terület díjazottjairól és a Takeda-díjról a Takeda Alapítvány honlapján olvashatunk.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.